Ajankohtaista, otsikko

Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Kooste: Säpinää syksyyn 2022 -webinaari

Kooste: Säpinää syksyyn 2022 -webinaari

Askelmerkit tulevaisuuteen

– Jokaisella meistä on omanlainen polku kuljettavana tässä elämässä.

Joensuun työllisyyspalveluiden Luotsi lähetti suorana maanantaina 15.8.2022 Säpinää Syksyyn -YouTube-webinaarin teemalla Askelmerkit tulevaisuuteen.  Webinaarissa päästiin tutustumaan erilaisiin työllistymistä tai kouluttautumista tukeviin palveluihin, joiden avulla nuori voi lähteä rakentamaan polkua kohti työelämää. Jos opiskelupaikka jäi syksyltä saamatta, ei huolta; tulevien kuukausien vaihtoehdot tulevat nyt tutuiksi! Tallenteen löydät jutun lopusta. Juontajana webinaarissa toimi duuniagenttimme Susanna Mutanen, jonka viereen istuutui webinaarin edetessä vieraita Luotsin oheispalveluista esittelemään toimintaansa.

Uraohjausta Ohjaamolta alle 30-vuotiaille

Ensimmäisenä vuorossa oli uraohjaaja Hanna Hallikainen Ohjaamolta, joka on alle 30-vuotiaille tarkoitettu matalan kynnyksen maksuton tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelu Luotsin tiloissa katutasolla. Hannalta ja muilta ohjaamolaisilta (duuniagentit, TE-asiantuntijat, Etsivä nuorisotyö, psykiatrinen sairaanhoitaja) saa apua ja tukea esimerkiksi työnhakuun, opintoihin hakeutumiseen, terveyskysymyksiin, raha-asioihin, itsenäistymiseen ja hyvinvointiin. Jos ei ole varma, mistä aloittaisi ja ikäkin täsmää, kannattaa tulla Ohjaamoon.

Ohjaamolla vierailee myös kaikkien oppilaitosten opinto- ja uraohjaajia. Hannankin luokse voi tulla uraohjausprosessiin tutkimaan, mikä vaikuttaa alan valintaan: arvot, vahvuudet, kiinnostukset. Tarkastellaan uravalintoja, työn kentän tarjontaa ja mihin haluaisi työllistyä. Yksilövalmennuksen lisäksi Ohjaamolla käynnistyy elokuun lopulla pienryhmä sekä uraohjaukseen että luonnontieteistä kiinnostuneille esimakuna korkeakouluopiskelusta. Lisäksi on tulossa teemailtoja esimerkiksi osallisuusteemalla. Jos olet jäänyt ilman opiskelupaikkaa, sinulla on oikeus saada opinto-ohjausta vuosi valmistumisen jälkeen. Muistahan siis oikeutesi ja tule käymään!

Luotsilla luotsausta Joensuuhun ja YTYÄ!-hankkeesta ytyä naapurikuntiin

Sohva täyttyi seuraavaksi Veera Belwayn (Luotsi, duuniagentti), Matleena Pekkasen (Ytyä, Liperi, työhönvalmentaja) ja Mirja Kotivaaran (Ytyä, Liperi, työhönvalmentaja) kolmikosta. Luotsi on Joensuun kaupungin ja EU:n sosiaalirahaston rahoittama työllistämishanke joensuulaisille. Luotsin duuniagentit auttavat työnhakuasiakirjoissa ja työhön/kouluun hakemisessa elämän erilaisissa tilanteissa. YTYÄ! eli Yhteistyöllä tuloksiin ajaa samaa asiaa Liperissä, Outokummussa, Polvijärvellä ja Kontiolahdella.

Työllisyyspalvelut ovat avoimia ja maksuttomia kaikille, myös opiskelijoille, jos valmistumiseen on alle kolme kuukautta. Kolmikko tähdentää, ettei pidä jäädä yksin tilanteensa kanssa, vaan hyödyntää eri palveluja. Luotsilla hoituu esimerkiksi CV-kuvaus ja työhaastattelun harjoittelu, henkilöstövuokrausfirmoja käy paikalla aina torstaisin. Tapahtumat ovat kaikille avoimia, vaikkei olisi Joensuusta.

 

Spring House -starttia nuorten työelämään

Muun muassa valmennusta, henkilöstövuokrausta ja rekrytointia järjestävä valmennustalo Spring House käynnistää tänäkin syksynä Nuorten työelämästartin pääsääntöisesti verkko-opintoina. Kestoltaan 80–200 -päiväisessä koulutuksessa on vahvasti yksilöllistä koulutusta ja se soveltuu esimerkiksi vastavalmistuneille, pidempään työtä hakeneille ja omaa alaa etsiville. Startissa kartoitetaan omaa tilannetta, käydään läpi yritystuntemusta eri aloilta, pohditaan omaa itseä työntekijänä ja verkostoidutaan. Koulutus alkaa 12.9.2022 arkipäiväopiskeluna, hakuaikaa on 4.9.2022 asti ja osallistua voi myös Nurmeksen, Lieksan ja Kiteen alueilta. Moni osallistuja on työllistynyt Nuorten työelämästartissa ja löytänyt oman suuntansa sekä itsevarmuutta.

Arffmanin valmennustupla opintoihin ja urapolulle

Lea Mustonen tuli webinaarin loppupuolella kertomaan Arffman Finland Oy:n kahdesta valmennuksesta. Ensimmäinen näistä on Tavoitteena opinnot, joka on tarkoitettu ensisijaisesti alle 30-vuotiaille korkeakoulu- tai ammatillisiin opintoihin tähtääville nuorille. Sieltä saa tietoa koulutusvaihtoehdoista, työmarkkinoista ja työllistymismahdollisuuksista sekä ohjausta opintoihin hakeutumisessa ja alavalintaa tukevassa toiminnassa. Ensimmäinen valmennusryhmä aloittaa syyskuussa ja seuraavat ensi vuonna. Valmennus tapahtuu lähityöskentelynä, verkossa ja etänä 1–3 kertaa viikossa enintään 30 päivää. Valmennuspäiviltä maksetaan kulukorvaus ja koko valmennuksen ajalta korotettu päiväraha, jos on siihen oikeutettu.

Arffmanin toinen valmennus on kaikenikäisille tarkoitettu Minun urapolkuni, jossa rakennetaan asiakkaan kanssa henkilökohtaista polkua kohti työtä tai koulutusta, olipa elämäntilanne mikä tahansa. Valmennukseen on jatkuva haku koko Pohjois-Karjalan alueella, ja sitä toteutetaan lähi- ja etätyöskentelynä ja myös verkossa 1–5 kertaa viikossa enintään 30 päivää kolmen kuukauden aikana. Työnäytössä voi käydä sopivalla työpaikalla työkokeilussa 5–15 päivää valmennuksena aikana ja saada arviota työnantajilta. Kulukorvaukset pätevät samalla tavalla kuin ensimmäisellä kurssilla.

Sparrausta TyönhakuSparraamosta

Aamos Groupin ennakkotallenne vastavalmistuneille esitteli TyönhakuSparraamon Pohjois-Karjalan alueella. TyönhakuSparraamosta saat valmentajalta tukea kahden kuukauden ajaksi vaikkapa välivuodelle omien toiveiden ja tavoitteiden mukaan. Esimerkiksi työhakemus ja CV voidaan laatia auttamaan työnhaussa. Valmennus tapahtuu pienryhmissä, itsenäisesti suoritettavissa verkkovalmennuksissa ja yksilövalmennuksessa. Työnhakuvalmennukset toimivat tällä hetkellä etänä, mutta yksilöohjausta voidaan pitää paikan päällä. TyönhakuSparraamon nettisivuilta löytyvät tarkemmat aikataulut, ja sieltä voi myös ilmoittautua mukaan ja ottaa yhteyttä. Oman TE-asiantuntijan kanssa kannattaa keskustella, sopisiko Sparraamo juuri sinulle.


Katso lisää tallenteelta, sekä tutustu lisää vaihtoehtoihin ja valitse mieleisesi! Ota mahdollinen välivuotesi haltuun!

 

KATSO WEBINAARI

YHTEYSTIEDOT

Plaza Centrum
Kauppakatu 29

Avoinna: ma–to klo 9–16, pe klo 9–15
050 470 6553
luotsi@joensuu.fi

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute