Ajankohtaista, otsikko

Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Luotsi 1 vuotta

Luotsi 1 vuotta! Tutustu tuloksiin ja tunnelmiin vuoden varrelta

Luotsin avajaisista on kulunut vuosi. Tässä katsaus tähänastisiin tuloksiin, kuvakatsaus Luotsin vuodesta sekä asiakkuuspäällikkömme Riikka Vartiaisen tervehdys.

”Vuosi sitten käynnistettiin hilpeissä ja innostuneissa tunnelmissa täysin uudenlainen palvelu työtä ja työntekijöitä etsiville joensuulaisille. Odotukset olivat korkealla, mutta niin oli tahtotilakin tavoitteisiin vastaamiseksi.

Tähän mennessä Luotsin palveltavana on ollut lähes 2000 joensuulaista työnhakijaa sekä lukuisia työnantajia ja yhteistyökumppaneita. Vuoden kiertoon osuneesta koronan kohtaamisesta huolimatta voi todeta, että olemme edelleen suuntaamassa sinne, mistä avajaishuumassa intoilimme. Tulevaisuudessa saamme kumppaniksemme työllisyyden kuntakokeilun ja lisää valtakunnallista tukea matkallemme kohti työnhakijoiden, työpaikkojen ja palvelujen sujuvampaa kohtaamista.

Kiitokset kuluneesta vuodesta!” Asiakkuuspäällikkö Riikka Vartiainen.

Katsaus tuloksiin

Luotsi on palvellut jo yli 1800 joensuulaista, joista uusi polku eteenpäin on löytynyt jo yli 1500:lle asiakkaalle. Duuniagenttejen asiakastyön lähtökohtana on aina asiakkaan tilanne, toiveet, suunnitelmat ja mahdolliset elämäntilanteeseen tai vaikkapa terveydentilaan liittyvät haasteet. Siksi polkuja on löytynyt sekä kohti työelämää ja opintoja että muita asiakkaan tilanteeseen sopivia palveluja ja ratkaisuja.

Kuvakatsaus Luotsin vuoteen

Luotsin avajaisissa 19.8.2019 Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen löi kuvainnollisesti Joensuun työttömyyden poikki – vaikka kirveellä! Avajaisissa vieraili myös silloinen työministeri Timo Harakka. Fanfaarit soi ja serpentiinit lenteli ilmassa. Tästä alkoi Luotsin matka kohti joensuulaisten työllistymisen ja paikallisen yrityselämän tukemista. Lisää avajaistunnelmia YouTube -videolla.

Marraskuussa Luotsissa järjestettiin TalentHub Joensuu - International encounters in North Karelia tapahtuma, jossa kansainväliset opiskelijat ja osaajat pääsivät verkostoitumaan sekä työhaastatteluihin paikallisten yritysten kanssa. Kelluu Oy tapasi tapahtumassa tulevan ilmalaivainsinöörinsä. Lue työllistymistarina tästä. 

TalentHub Joensuu -verkkosivu siirtyi vuoden 2020 alusta Luotsin hallinnoitavaksi ja sitä kehitetään parhaillaan. Myöhemmin tänä vuonna lanseerattava uudistunut sivusto tulee palvelemaan Joensuun alueen kansainvälisiä osaajia, opiskelijoita sekä yrityksiä, jotta talentit ja yritykset löytävät toisensa!

Marraskuussa Luotsissa vietettiin myös Hyvinvointiviikkoa. Viikon kestäneessä tapahtumassa saatiin vinkkejä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä työhyvinvointiin liittyen. Viikolla pääsi kokeilemaan tanssitaitojaan salsatunnilla, maistelemaan Luotsin smoothiebaarin antimia tai istahtamaan niskahierontaan. Tapahtumassa myös mediapersoona Juha "Peris" Perälä kertoi oman työuransa vaiheista.

Hyvinvointiviikolla vietettiin myös Joensuu -päivää, jossa jaettiin työllistämispalkinnot ensimmäisille Luotsin kautta työllistyneille ja heidän työnantajilleen. Palkinnoiksi jokainen pokkasi oman pikkukirveen.

Luotsin viikkokalenterin rekrytointitapahtumissa pääsee suoraan työhaastatteluun työnantajien ja henkilöstövälitysfirmojen kanssa. Löydä Duunitorstait ja muut rekrytointitapahtumat kalenteristamme.

Joulun alla Luotsissa vieraili suomalaisille tuttu hahmo. Katso, mitä asiaa Joulupukilla oli Luotsin duuniagenteille YouTube-kanavaltamme.

Tammikuussa Luotsin lavalle nousi joensuulainen metallibändi Nevicate, joka avasi näyttävästi Teollisuusviikon. Lavalle nousi myös Maakunnan kehittäjänä palkittu metallinainen Mia Mantsinen, joka toi vahvasti esiin ihmisten työtä massiivisten koneiden takana. Viikon aikana vanhat mielikuvat metalli- ja muovialan töistä saivat todellakin kyytiä!

Tammikuussa Luotsin joukkue osallistui lumisota "Nuoskanujakkaan" Joensuun torilla. Takkiin tuli, mutta hauskaa oli.

Vuoden aikana Luotsin duuniagentteja on voinut tavata myös ympäri Joensuuta eri tapahtumissa, ostoskeskuksissa, kirjastossa ja virastoissa. Luotsi haluaa jalkautua jälleen kohtaamaan joensuulaisia heti, kun koronatilanne sen sallii.

Helmikuussa Luotsissa vietettiin Puhtausviikkoa ja tutustuttiin nopeastikehittyvään ja monien mahdollisuuksien alaan, joka työllistää. Innokkaat vierailijat pääsivät myös tutustumaan siivousrobotteihin ja kokeilemaan 3D oppimisympäristöä.

Maaliskuussa myös Luotsin tilat hiljenivät ja lähdimme ripeällä otteella työstämään etäpalvelujamme, jotta pystyimme vastaamaan joensuulaisten tarpeisiin myös haasteellisen kevään aikana.

Etätyö: Odotukset vs. Todellisuus. Luotsin duuniagentit ovat koronasta huolimatta sitoutuneet palvelemaan asiakkaitaan tämän haastavan ajan läpi; vaikka sitten koira pään päällä!

Kesäkuun alussa käynnistynyt Luotsin suosittelukampanja antaa Luotsin asiakkaille mahdollisuuden suositella Luotsin palveluja tuttavalleen. Molemmat pääsevät lounaalle Luotsin piikkiin! Lue lisää suosittelukampanjasta.

Kesäkuussa järjestettiin kuvaukset vuoden vaihteessa Luotsin alle siirtyneeseen TalentHub Joensuu -sivustoon liittyen. Lisää infoa uudistuneesta talentHubista tulossa myöhemmin syksyllä.

Kesällä Luotsin on voinut bongata Joensuun paikallisbussin kyljestä.

Luotsin duuniagentteja voit seurata myös Instagramissa @Duuniagentit Ota tili seurantaan ja saat nopeasti työnhakuun liittyvät vinkit sekä tiedot hauskoista kilpailuista!

Vaikka kevät olikin melkoista hiljaiseloa, on vuoden mittaan Luotsissa nähty valtakunnallisestikin tunnettuja vierailijoita ja viihdyttäjiä!

Elokuussa Luotsiin avattiin Yrittäjyyden olohuone. Olohuoneeseen ovat tervetulleita kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet. Ohjelmassa inspiroivia yritystarinoita, kulttuurivieraita, myytävien yritysten esittelyjä sekä asiantuntijoita valmiina vastaamaan kysymyksiin. Lue lisää täältä.

Vaan miten käy Luotsin Ladan? Saadaanko nappisilmä tien päälle ennen talvipakkasia? Lue raportti autopajalta blogista.

Kiitos kuluneesta vuodesta, jatketaan yhdessä eteenpäin! 

YHTEYSTIEDOT

Plaza Centrum
Kauppakatu 29

Avoinna: ma–to klo 9–16, pe klo 9–15
050 470 6553
luotsi@joensuu.fi

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute