Blogi, sivun otsikko

Blogi

angle-left

Blogit

Jean-Paul suunnittelee joensuulaisia ilmalaivoja – ”työni päätavoite on toimiva tuote”

Työllistymistarina

”Tiedämme sinun olevan yksi miljoonasta, mutta niin on tämä mahdollisuuskin” – näin suomentuu vapaasti lainaus Kelluu Oy:n rekrytointi-ilmoituksesta, jossa haettiin ilmalaivainsinööriä ilmalaivakonseptia energiainfran valvontatehtäviin kehittävään yritykseen. Kyllä, ilmalaivoja – ja vieläpä joensuulaisia sellaisia.

Jouni Lintu ja Jiri Jormakka saivat yritykselleen loppuvuodesta 2019 miljoonan euron rahoituksen ja tehdastoiminta Reijolassa käynnistyy parhaillaan. Ilmatarkastustoiminnassa hyödynnettävien ilmalaivojen etu helikoptereihin ja droneihin verrattuna on pidempi lentoaika, mikä tarkoittaa, että tietoa saadaan kerättyä enemmän ja edullisemmin, mutta myös ympäristöystävällisemmin.

Mutta mikä ihmeen ilmalaivainsinööri?

Jiri Jormakka ja Uudessa-Seelannissa syntynyt Jean-Paul Henderson – kavereiden kesken JP – tapasivat ensimmäisen kerran Luotsissa järjestetyssä, kansainvälisille osaajille suunnatussa TalentHub-tapahtumassa marraskuussa.

Kelluulla oli rekrytointi auki, ja JP oli yksi ilmalaivainsinöörin tehtävään hakeneista. Rekrytointi oli käynnistetty puhelinhaastatteluina, ja JP halusi hyödyntää mahdollisuuden tavata mahdollisen tulevan työnantajansa kasvotusten ennen varsinaista työhaastattelua.

"Oli hyvä asia, että pääsin tapaamaan Jirin. Juttelimme Luotsissa ehkä viisitoista minuuttia ja koin, että sitä, mitä en ehtinyt tai muistanut silloin sanoa, pystyin korostamaan myöhemmin varsinaisessa haastattelussa", JP kertoo.

"Kasvokkain juttelemaan tuleminen oli mielestäni kiva tapa toimia. JP kysyi hyviä kysymyksiä ja osoitti sillä, että on perehtynyt meidän keissiin", Jiri muistelee.

39-vuotiasta konetekniikan tohtoria JP:tä onnisti: myöhemmin hän sai kutsun haastatteluun ja tuli valituksi tehtävään, johon lähetettiin hakemuksia kahdestatoista eri maasta.

"JP jakoi kanssamme saman ajatusmallin. Aiemmat työnantajat tiesivät kertoa, että kyse on sinnikkäästä ja toimeentarttuvasta tekijästä, jolla on laaja teoreettinen tietämys ja positiivinen tapa toimia", Jiri kertoo.

JP:n matka Suomeen ja Joensuuhun on käynyt Englannin ja Japanin kautta, ja aiemmin hän on muun muassa suunnitellut helikoptereita.

"En ole opiskellut tutkintojen takia. Se on ollut minulle työtä, jolla olen halunnut auttaa projektia onnistumaan. Intohimoni on suunnitella elegantteja asioita, jotka lentävät. Ilmalaivan suunnittelu on tehtävänä monimutkainen ja mielenkiintoinen."

JP kertoo olevansa kiinnostunut siitä, miten asiat liikkuvat. Siinä on yksi syy sille, miksi hänestä tuli koneinsinööri sen sijaan, että olisi rakennusinsinöörinä suunnitellut taloja, jotka pysyvät paikallaan.

Kelluu liikkuu myötätuulessa – on JP:n mukaan mielenkiintoista työskennellä yritykselle, joka kasvaa; mihin suuntaan ja kenen kanssa – vain taivas on ilmalaivaprojektille kattona, jos sekään.

"Haluamme löytää tuotteen, joka on hyödyllinen asiakkaalle. Tuote joka toimii ja jolla on arvoa, on työni päätavoite."

JP ja Kelluu Oy ovat toisilleen hyvä ”mätsi” – heillä molemmilla on halu ja taito tehdä asioita intohimolla ja rohkeudella.

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Kohti parempaa ajanhallintaa

Työelämä, opiskelu ja oman arjen hallinta vaativat kaikki yhtä asiaa: oman ajan hallintaa. Kun...

Duuniagentti voitti vastavalmistuneen luottamuksen: yhdessä kohti työelämää

21-vuotias Anni Kälkäjä työllistyi kokoonpanotehtäviin Exel Composites Oyj:n tehtaalle...

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute