Blogi, sivun otsikko

Blogi

angle-left

Blogit

N-Clean panostaa perehdytykseen

Joensuussa joka neljäs asukas on opiskelija, pelkästään korkeakouluopiskelijoita on noin 13 000. Ja monet opiskelijatkin haluavat tehdä töitä. Sopivan tai minkään työn löytäminen on erityisen vaikeaa, jos suomen kielen osaaminen ei ole vielä hallussa.

Ajatellaan, että siivoojaksi voi työllistyä ilman kielitaitoa. Joensuussa ja Pohjois-Karjalassa se pitää paikkansa vain osittain. N-Clean Joensuu on ollut esimerkiksi englanninkielisten opiskelijoiden työllistäjänä edelläkävijä.

Palkkaamme henkilöitä, joilla asenne on kohdillaan. Jos on tekevä henkilö, niin perehdytetään ihan alusta asti. Opiskelijoita meillä on paljon, mutta myös ulkomaalaistaustaisia henkilöitä, joille se on ensimmäinen työpaikka Suomessa, kertoo palveluesimies Saija Väisänen.


Opiskelijat etsivät usein nimenomaan osa-aikatöitä, joita ei tehdä kahdeksasta neljään. Niitä N-Cleanilla on onneksi tarjota, erityisesti myymälöiden ja hotellisiivouksessa. Yritys vastaa myös jokaisen Tokmanni-myymälän siivouksesta aina Hangosta Kittilään.

 

Kielimuuri ja kuluttuurierotkin voivat asettaa perehdyttäjälle haasteensa. Kiinteistöalan työehtosopimusta ja lainsäädäntöä käydään maahanmuuttajataustaisten kanssa erityisen huolellisesti läpi, jotta työntekijä tietää oikeutensa ja velvollisuutensa.

Ja ihan sillä kädestä pitäen-perehdytyksellä mennään eli näytetään millä tavalla työt tehdään, Saija kuvailee. Apuna ovat myös videot eri aloille, kuten hotelli- ja myymäläsiivoukseen.
 

Nigerialaisopiskelija Maureen Ijeoma Okolo työllistyi N-Cleanille osallistuttuaan Luotsin Täsmävalmennukseen. Kolmipäiväisessä valmennuksessa maahanmuuttajataustaiset työnetsijät perehtyivät siivoustyön käytäntöihin ja opettelevat myös työnhakutaitoja. Ja pääsivät useamman alan työnantajan pikahaastatteluun.

Eniten suomalaisessa työelämässä yllätti, että kaikesta tehdystä työstä ja käytetystä työajasta oikeasti maksetaan palkkaa. Kotimaassani pomo saattoi määrätä ylitöihin, mutta siitä ei saanut korvausta, Okolo kuvailee.
Okolo siivoaa liiketiloja Joensuun keskustassa ja on erittäin tyytyväinen työhönsä.

Sain erittäin hyvän perehdytyksen. Sain työskennellä koko ensimmäisen viikon kokeneemman työkaverin kanssa. Nyt työ tuntuu jopa helpolta, kun tiedät mitä minulta odotetaan, Okolo iloitsee.

Katso koko tarina YouTubesta!

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Muuttofirmassa tehdään muutakin kuin kannetaan!

Suomen Muuttofirma Oy palkittiin Joensuun kaupungin Luotsi-työllistämispalkinnolla. Perusteena...

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute