Blogi, sivun otsikko

Blogi

angle-left

Blogit

Työllisyysalueelle siirtyy osaava ja asiantunteva henkilöstö 

Työllisyyspalvelut siirtyvät kuntien ja kuntayhtymien vastuulle vuoden 2025 alussa. TE24-uudistuksen myötä noin 4000 työllisyyspalveluiden ammattilaista siirtyy valtion palveluksesta kuntiin. Pohjois-Karjalan 13 kunnan muodostamalle työllisyysalueelle ja vastuukunta Joensuun kaupungin palvelukseen siirtyy liikkeen luovutuksella arviolta 153 henkilöä. 

TE24-uudistus on haastava, sillä rakenteet ja palvelut uudistuvat samanaikaisesti. Järjestämisvastuun siirtyminen kunnille antaa niille mahdollisuuden järjestää työllisyys- ja elinvoimapalvelut TE-palveluiden lainsäädännön mukaisesti parhaaksi katsomallaan tavalla. Uudistuksella ei tavoitella henkilöstövähennyksiä, mutta tehtävänkuvia ja työnteon paikkoja voidaan joutua muuttamaan, jotta kunnissa pystytään tarjoamaan lähipalveluita työnhakijoille ja työnantajille. 

On tärkeää, että henkilöstö siirtyy hallitusti valtiolta kuntiin ja ymmärtää muutoksen tavoitteet. Pohjois-Karjalan työllisyysalueen valmisteluyksikkö ja vastuukunta Joensuun kaupunki ovat pitäneet säännöllisiä tilaisuuksia siirtyvälle henkilöstölle ja kertoneet valmistelun ajankohtaisesta tilanteesta sekä esitelleet tulevaa työnantajaa ja palvelussuhdeasioita. Henkilöstölle on myös avattu pääsy Joensuun kaupungin intraan ja perustettu oma Teams-kanava, joka toimii viestinnän ja tiedotuksen välineenä, ja jossa siirtyvä henkilöstö voi lähettää kysymyksiä valmisteluyksikölle TE24-uudistukseen liittyen. Myös muutosvalmennus, jonka tavoitteena on tukea henkilöstöä TE24 -uudistuksessa, uuteen orientoitumisessa ja rakentaa yhteistä toimintakulttuuria tulevalle työllisyysalueelle, on käynnistynyt. 

Vaikka henkilöstön siirtymiseen työllisyysalueen tehtäviin liittyy vielä paljon avoimia kysymyksiä, on valmistelu Pohjois-Karjalassa edennyt hyvää vauhtia. Tästä voidaan kiittää valmisteluryhmien aktiivista työskentelyä sekä hyvää yhteistyötä Pohjois-Karjalan TE-toimiston, ELY- ja KEHA-keskuksen sekä työllisyysalueen kuntien kanssa, henkilöstöä unohtamatta. Yhteisenä tavoitteenamme on, että uudistuksen myötä voimme tarjota entistä parempia palveluita työnhakijoille ja työnantajille koko Pohjois-Karjalan alueella - tässä työssä tarvitsemme siirtyvän henkilöstön osaamista ja asiantuntemusta. 

Kirjoittaja: Piia Sallinen 
Kuva: Piia Sallinen, Työllisyysalueen tulevan henkilöstön muutosvalmennuksen ensimmäinen osio järjestettiin toukokuussa

Piia Sallinen työskentelee Joensuun kaupungilla henkilöstösuunnittelija, TE-palvelut 2024 -uudistuksen valmisteluyksikössä. 

Kohti Pohjois-Karjalan työllisyysaluetta -blogikirjoituksissa seurataan työllisyysaluevalmistelun etenemistä.

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Pohjoiskarjalaiset yritykset toivovat tulevalta työllisyysalueelta lähipalveluja

Pohjois-Karjalan maakunnallinen TE2024-valmistelu etenee ja henkilöasiakkaiden palvelujen...

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute