Blogi, sivun otsikko

Blogi

angle-left

Blogit

Yrityskuiskaajat liikkeellä: Womena Oy

Yrittäjyyttä yhteisvoimin kauneudenhoidon parissa

Yrityskuiskaajat –kampanjan tiimoilta kävimme haastattelemassa vasta Torikadulle avautuneen Kauneushuone Womena Oy:n tiimin kahta jäsentä, kynsiteknikko Piia Turusta ja parturi-kampaaja Kristiina Kurosta. Yritys tarjoaa laajasti kauneudenhoitoalan eri palveluita kaikenikäisille naisille ja miehille.

Moniosaajien tiimi saman katon alla 

Saman katon alla toimii yhteensä kahdeksan itsenäistä naisyrittäjää. Piian ja Kristiinan lisäksi talossa on Sani, joka on kosmetologi ja ripsiteknikko, Auni ja Jenna, jotka ovat kosmetologeja, ripsiteknikkoja ja pigmentointiartisteja, Elina, joka on Womenan toinen kynsiteknikko, Henna, joka on ammatiltaan kosmetologi ja Roosa, joka on ripsiteknikko ja kampaaja. Ainutlaatuinen moniosaajien tiimi mahdollistaa laajan palvelukokonaisuuden, jota pystytään räätälöimään asiakkaiden toiveiden mukaisesti, esimerkiksi polttariporukka voi tulla laittautumaan samassa paikassa. Kosmetologeilla on mahdollisuus tehdä jalkahoitoja kotikäynteinä ikäihmisille. Yrittäjien sanojen mukaan Womenan vahvuuksina ovat mittava palvelutarjonta, joustavat aukioloajat ja kattava tuotevalikoima. 

Naiset olivat jo ennestään tutustuneet aikaisemmassa työpaikassa, joten yhdessä työskentely sujuu ongelmitta. Womenassa tiimityöskentely näkyy siten, että remontti ja muutto tehtiin yhdessä omalla porukalla puolisoiden pienellä avustuksella. Womenan hyvä puoli on, että naisilla on ympärillään työyhteisö, vaikka ovatkin yrittäjiä. Omasta jaksamisesta huolehditaan pitämällä huoli työn ja vapaa-ajan tasapainosta. He pystyvät puhumaan huolistaan toisilleen ja saavat vertaistukea, mikä on äärimmäisen tärkeä asia yrittäjien jaksamisen kannalta. 

“Semmostahan se on, heitellään ja pallotellaan juttuja ja joku ottaa jostain kopin ja hoitaa sen asian, ettei tarvii yhden tehdä kaikkea. Kyllähän se paljon helpottaa, jos ajatellaan, että olisi yksinyrittäjä ja sitten teet sen ihan kaiken yksin.” Piia kertoo. 

Kaksi erilaista polkua yrittäjäksi

Piia on alkuperäiseltä koulutukseltaan maskeeraaja, mutta hän on kerennyt tehdä kaikkea muutakin välissä, esimerkiksi näyttöpäätetyötä Elisalla. Jokaisesta aikaisemmasta työstä on tarttunut toimivia toimintatapoja mukaan tähän päivään. Kynsiteknikkoyrittäjäksi Piia päätyi sattumalta, kun tuttava pyysi häntä tekemään kynsiä ja työ vei mennessään. Piia naureskelee, että hänen piti tehdä työtä siihen saakka, kun nuorin lapsi täyttää kolme ja nyt tästä on melkein 15 vuotta. Hän ei kuitenkaan ajattele, että yrittäjyys olisi jotenkin erilainen asia verrattuna palkkatyöhön, koska vastuut ja velvollisuudet ovat kuitenkin samat. Välillä tietysti pitää ajatella asioita juuri siitä yrittäjyyden näkökulmasta. Piian mukaan parasta yrittäjyydessä on se, että voit vaikuttaa itse niin paljon omaan työhön ja olla tekemisissä ihmisten kanssa. 

“Just, että tapaa erilaisia ihmisiä. Se on rikkaus, mikä on tässä yrityksessä hyvä puoli.  Saat höpötellä niiden kanssa, kun teet töitä. “ Piia sanoo.

Kristiina tiesi jo yläasteella haluavansa parturi-kampaajaksi, eikä hän kertomansa mukaan hakenutkaan muualle kouluun. Yrittäjyys on kauneudenhoitoalalla normi eikä Kristiina osaa aina ajatella toimivansa yrittäjänä, vaan enemmänkin tekee sitä mistä tykkää toimintamuodosta välittämättä.  7,5 vuotta yrittäjänä olleen Kristiinan mielestä parasta on asiakkaan hymyilemään ja iloiseksi saaminen. 

“Itse oon ehkä aina ollut semmonen, että tykkään nimenomaan siitä, että saa olla ihmisten kanssa tekemisissä koko päivän. Ja sitähän se asiakaspalvelu on.“  Kristiina paljastaa. 

Uskoa tulevaan löytyy koronasta huolimatta

Myös kauneudenhoitoalaan korona iski keväällä lujaa. Yrittäjien mukaan vallitseva tilanne jännittää, mutta elämä jatkuu. Womenassa on huomioitu hyvin koronatilanne, muun muassa asiakastyössä käytetään aina maskeja ja käsien desinfioinnista huolehditaan. Asiakkaat liikkuvat nyt enemmän kuin keväällä, joten uskoa tulevaan löytyy. 

Haastatteluhetkellä käynnistyi yrittäjien seitsemäs työpäivä. Suuria avajaisia ei koronan vuoksi pystytty pitämään. Innostus tekemiseen ja yrityksen kehittämiseen on kuitenkin suuri. Womenan Facebook –sivulla on kuitenkin avajaisarvonta käynnissä, jossa on mahdollisuus voittaa jokin yrityksen palvelu hyödynnettäväksi.  Tavarat etsivät vielä vähän paikkaansa. Kuitenkaan suurempia haasteita Womenassa ei olla vielä keretty kohdata. Piian mukaan haasteet kohdataan kärsivällisesti ja sinnikkäästi. Ne ovatkin yrittäjälle tärkeitä piirteitä. 

Tavoitteena jatkuva itsensä kehittäminen

Yrittäjät näkivät mahdollisuutena sen, että he laajentaisivat verkkokauppaan liikkeessä myytäville tuotteille. Tällä hetkellä asiakkaat voivat jo tilata lahjakortteja ja varata ajan Womenan verkkosivuilta. Womenan tulevaisuuden suunnitelmana on lisätä yrityksen tunnettuutta, jotta asiakkaat löytävät uuden yrityksen tilat. Pyrkimyksenä on kehittää yrityksen toimintaa. Alalle onkin ominaista jatkuva uuden oppiminen, että pysytään aallonharjalla ja pystytään tarjoamaan ensimmäisten joukossa uutta palvelua. Jatkuva uuden opiskelu pitää myös tietynlaista jännitystä yllä eikä ainakaan pääse kyllästymään omaan tekemiseen.

“Monesti meidän alasta mietitään, että koska oot valmis parturi-kampaaja. Vastaus on et ikinä. Aina pystyy menemään eteenpäin ja kehittymään. Luulen, että se on kauneudenhoitoalalla yleistä, ettei saavuteta sitä pistettä, että ollaan valmiita.“ Kertoo Kristiina. 

Haastattelussa oli mukana Luotsin yritysagentti Maikki Miettinen. Blogiteksti on tehty yhteistyössä jo päättyneen Yrityskuiskaus-kampanjan kanssa. Kampanjan tavoitteena oli auttaa ja kuunnella paikallisia yrityksiä toiminnan eri vaiheissa. 

 

Kuvat: Tiina Marila

Kuva tiimistä: Noora-Maria Turunen

Teksti: Jessica Shemeikka

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Maahanmuuttajayrittäjänä Pohjois-Karjalassa – tarinoita itsensä työllistämisestä

Maahanmuuttajataustaisia yritystarinoita ja tietoiskuja englanninkielisestä...

ENSIMMÄINEN VAKITUINEN: Kuinka Mikko päätyi saareen töihin?

Se oli kylmää kyytiä metalliveneessä marraskuisella Pyhäselällä, vaikka ruorissa olikin...

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute