Blogi, sivun otsikko

Blogi

angle-left

Blogit

Yrittäjätarina: Puhdas Ilo

Osaaminen löytää paikkansa.

Puhtausalalla toimiva Puhdas Ilo Oy palkittiin Joensuu-päivänä Luotsi-palkinnolla. Yritys on palkannut vuonna 2020 yli 40 työntekijää ja löytänyt useita osaajia Luotsin kautta. Molemmat osapuolet kiittelevät yhteistyötä sujuvaksi ja saumattomaksi. Kaikkiaan Puhdas Ilolaisia on tällä hetkellä noin 70, sesonkiaikoina enemmänkin.

Toinen Puhdas Ilon yrittäjistä on Katja Antrela. Hän pitää puhtaanapitoa haastavana alana rekryämisen kannalta. Tekijöistä ei ole pulaa, mutta että oikean tekijän löytäminen oikeaan tehtävään vaatii paneutumista ja taitoa. Samaa työpaikkaa voi hakea todella moni, mikä aiheuttaa töihin ottajalle tiettyä tuskaa.

"Työ on fyysistä ja työkohteet vaihtuvat. Aika vaativa laji ja vaihtuvuus onkin aika suurta", Katja kuvailee.

Puhdas Ilon yrittäjä Katja Antrela lajittelee työvälineitä Puhdas Ilon toimipisteellä.

Kuvassa: Puhdas Iloon yrittäjäksi lähtenyt Katja Antrela lajittelee työvälineitä yrityksen toimipisteellä.

Puhdas Ilo on myös vahvasti panostanut näkyvyyteensä, kotisivuihinsa ja sosiaaliseen mediaan. Kyse ei ole pelkästään markkinoinnista uusien asiakkaiden hankkimiseksi. Samalla tuodaan esiin puhtausalan mahdollisuuksia työntekijän näkökulmasta.

Rekry on taitolaji

Ajankohtainen puheenaihe on työhönottoprosessien raskaus ja monimutkaisuus. On jopa väitetty, että rekrytointi on rikki. Pystyisikö esimerkiksi työhaastattelun hoitamaan kolmella kysymyksellä?

Katja ei pikarekry-ideaa heti allekirjoita, vaikka arvelee sen joihinkin työnkuviin sopivankin. Puhdas Ilo on löytänyt Luotsin avulla työntekijöitä myös niin, että paikkaa ei ole edes ollut laitettu julkisesti auki. Yritys liputtaakin pitkäjänteisen yhteistyön puolesta. Kun asioita ja ajatuksia enemmän pallotellaan, syntyy uusia oivalluksia. Ja työpaikkoja.

"Kun olemme saaneet paremmin käsityksen Luotsin tarjoamista osaajista, olemme voineet ottaa sopivia osaajia listoillemme. Osaaminen on löytänyt paikkansa", Katja iloitsee.

Polkuja Luotsilta Puhdas Ilon työntekijäksi on monia: Yksi on alanvaihtaja, joka tuli harjoittelijaksi. Toinen tuli Osaaminen näkyväksi-palvelun kautta. Graafikkoakin tarvittiin projektitöihin. Sellainen löytyi, kun Puhdas Ilon Katja keskusteli Luotsin duuniagentti Marianne Immosen kanssa tarpeesta.

Kuvassa: Siivouspalvelujen lisäksi Puhdas Ilo tarjoaa monipuolisia pesula- ja tekstiilihuoltopalveluja.

Rohkeasti yrittäjäksi

Päätymistään yrittäjäksi Katja kuvailee osin sattumaksi, mutta onnelliseksi sattumaksi.

"Minua pyydettiin mukaan ja kaikki vain natsasi. Aika ja paikka kohtasivat. Hullunrohkeaa, mutta uutta on uskallettava kokeilla", Katja naurahtaa.

Alalta Katjalla ei ollut entuudestaan kokemusta, mutta yrittäminen kiinnosti.  Tilaisuuteen tarttuminen oli osa oman uran rakentamista. Katja ehti pyörähtää Luotsilla työntekijänäkin, ennen siirtymistä yrittäjänuralle. Tämä auttoi uudella uralla ja myös Luotsin hyödyntämisessä.

"Ymmärsin valmiiksi aika hyvin, mitä Luotsista saa irti.  Uskallus kokeilla on suurempi, kun Luotsin tietämys on taustatukena. Apukeinoja ja tapoja työllistämiseenkin on useita ja niiden käytössä Luotsi on neuvonut.  Agentit ovat auttaneet mm. kuntalisän hyödyntämisessä."

Teksti: Juha Forsblom Kuvat: Riku Surakka

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

ENSIMMÄINEN VAKITUINEN: Kuinka Mikko päätyi saareen töihin?

Se oli kylmää kyytiä metalliveneessä marraskuisella Pyhäselällä, vaikka ruorissa olikin...

Uratarina: Kuljettajasta finanssialan esimieheksi

Kuljetus- ja teollisuusalalla opiskellut ja työskennellyt Marko Roivas hyppäsi ensi kertaa...