Ajankohtaista, otsikko

Ajankohtaista

Asset Publisher

angle-left Joensuu-päivän 2021 Luotsi-palkinnot jaettu

Joensuu-päivän 2021 Luotsi-palkinnot jaettu

TÄSMÄTYÖ  - parhaimmillaan kaikki voittavat!

Joensuu-päivänä 29.11.2021 Luotsi-palkinnot myönnettiin kolmelle yritykselle onnistuneesta ja ennakkoluulottomasta täsmätyöllistämisestä.

Jo kolmatta kertaa jaettavilla Luotsi-palkinnoilla haluttiin vuonna 2021 nostaa esiin onnistumistarinoita, jossa yrittäjä tunnisti hyvin työntekijän potentiaalin ja räätälöi työntehtävän sen mukaisesti. Jokainen näistä työnantajista on ennakkoluulottomasti lähtenyt rakentamaan yksilöityä, juuri kyseiselle työntekijälle sopivaa työnkuvaa, joka on merkittävä etappi työntekijän työelämäpolulla, kertoo Luotsi-hankkeen valmennuspäällikkö Marjatta Rummukainen.

 

Takaisin ravintola-alalle työtehtävien räätälöinnin avulla

Ravintola Filipof ratkaisi kasautuvien toimistotöiden pulman räätälöidyn työsuhteen avulla.  Sähköpostiliikennöinti, tarjouskyselyiden hoitaminen, laskutukset, ynnä muu taustahallinnointi haukkaavat helposti ison osan yrittäjän tai ravintolapäällikön työpäivästä. Jotta ravintolan toimintoja voitiin paremmin jäsentää ja resursseja vapauttaa muuhun työhön, otettiin täsmätyö sekä Luotsin räätälöintiapu avuksi. Luotsin asiakas, jolla oli vahvaa osaamista sekä ravintolakentällä työskentelystä että toimisto- ja taloushallinnon alalta, mutta joka ei terveyssyistä voinut enää ravintolatyötä tehdä, otti haasteen vastaan. Hänelle räätälöitiin toimenkuva, jossa työtehtävät painottuivat toimistotöihin, mutta jossa oman alan, ravintolan arki on edelleen vahvasti läsnä. Tällaisella järjestelyllä saatiin ravintolan henkilöstöresurssit paremmin organisoitua sekä tarjottua työntekijälle hänen työkykyään ja osaamistaan vastaavia työtehtäviä, kuvailee työllistämisessä mukana ollut yritysagentti Maikki Miettinen.
 

Työharjoittelun kautta Isännöintikeitaalle

Luotsin asiakas halusi kouluttautua taloushallinnon työtehtäviin. Työvoimakoulutuksen kautta alkoi työharjoittelupaikan etsiminen. Taloushallinnon ja kirjanpidon työt ovat tällä hetkellä erittäin kysyttyjä, ja kilpailu paikoista on alalla kovaa. Maahanmuuttajataustaisen henkilön asemassa kielitaito ja osaaminen korostuvat työnhaussa, ja monesti valmis osaaja kiilaa alaa opiskelevan edelle. Joen Isännöintikeitaalla nähtiin kuitenkin potentiaalia hakijassa, joka rohkeasti lähestyi yritystä. Ensin sovittiin työharjoittelusta, mutta tunnollisen ja tarkan työntekijän panos huomattiin yrityksessä. Työharjoittelun kautta avautuikin työpaikka. Osaaminen karttuu yhä päivittäin ja työsopimusten allekirjoittaminen lisäsi oppi-intoa ja motivaatiota entisestään. Työharjoittelijoiden perehdytys voidaan joskus kokea yrityksissä lisätyönä tai taakkana, mutta jokaisessa harjoittelijassa kasvaa tulevaisuuden työntekijä, ja hyvin tehty perehdytys kantaa hedelmää pitkälle, muotoilee Miettinen.

 

Realisointi Karelia tuplasi työntekijänsä

Realisointi Karelia on joensuulainen kiertotalouden moniottelija, jonka toimenkuvaan kuuluvat antiikki- ja designmyynti sekä Ekokarelia - kirpputoripalvelut ja erilaiset verkkokauppapalvelut. Tekemistä on paljon tuotteiden hausta lajitteluun, hinnoitteluun ja esille laittoon. Tärkeässä roolissa työn sujuvuuden takaamisessa on jokaisen työntekijän osaamisen sovittaminen työnkuvaan sekä olemassa olevaan tiimiin. Luotsin kanssa yhteistuumin mietityt osaajat ja kullekin soveltuvat työtehtävät kohtasivat, ja henkilöstö lähes tuplattiin.

"Työtä sujuvoitettiin ja moni sai mahdollisuuden päästä kokeilemaan kokonaan uudenlaista työtä. Jokaisen henkilökohtaiset haasteet – ja tietenkin myös vahvuudet – huomioidaan. Näin myös työn mielekkyys paranee ja usein myös työssä viihtyminen ja turvallisuus. Kestävän toiminnan periaatteet näkyvät näin myös yrityksen henkilöstöjohtamisessa",
iloitsevat yritysyhteistyöstä vastanneet yritysagentit Juha Forsblom ja Riitta Nyberg Luotsista.

Kuva: Joensuu-päivänä Luotsi-palkinnot jakoi valmennuspäällikkö Marjatta Rummukainen.

Parhaimmillaan kaikki voittavat!

”Meistä kukaan ei kykene tekemään kaikenlaista työtä, mutta jokainen kykenee tekemään jonkinlaista työtä! Luotsin duuniagenttivalmennuksessa pyritään kaivamaan esiin myös piilossa oleva osaamispotentiaali. Meillä kaikilla on käyttämättömiä mahdollisuuksia itsessämme. Vähintäänkin yhtä paljon on yrityksissä piilossa olevaa työtä".

"Yritysagenttimme pyrkivät löytämään yhdessä yrittäjien ja henkilöstöpäällikköjen kanssa täsmätyöpaikkoja, jotka voidaan räätälöidä työllistyvän rajoitteiden ja osaamisen mukaan. Parhaimmillaan kaikki voittavat - yritys saa tekijän työlle, joka jää resurssipulan takia muutoin tekemättä, mutta hyödyttää usein jopa koko työyhteisöä. Agentit auttavat yrityksiä palkkaamiseen liittyvien tukien selvittämisessä. Ja ennen kaikkea työntekijä saa työn, jossa hän voi kokea onnistuvansa täydellisesti - fyysisistä tai henkisistä rajoitteista huolimatta. Täsmätyöpaikat vaativat paljon ennakkosuunnittelua – mutta palkitsevat monella tavalla! Syvenevään kohtaanto-ongelmaankin ne voivat tuoda helpotusta, kun työkuvia aletaan pilkkoa rohkeammin!”, kiteyttää lopuksi Luotsin yritysagentti Riitta Nyberg.


Teksti ja kuvat: Maikki Miettinen

Yritysagentit työnantajien kumppanina maksuttomasti

CONTACTS

Plaza Centrum
Kauppakatu 29

Avoinna: ma–to klo 9–16, pe klo 9–15
050 470 6553
luotsi@joensuu.fi

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute