Ajankohtaista, otsikko

Ajankohtaista

Asset Publisher

angle-left Oppilaitosyhteistyötä palvelupisteellä

Oppilaitosyhteistyötä palvelupisteellä

Mikäli tulevaisuuden suunnitelmissa siintää opiskelu, pääsee Luotsin palvelupisteellä säännöllisesti tapaamaan Riverian, Karelian, Itä-Suomen Yliopiston ja Joensuun Aikuislukion opinto-ohjaajia sekä maahanmuuttajille suunnatun Karelian SIMHE-palvelun edustajaa. Kaikki yhteistyökumppaneidemme päivystykset löydät Luotsin tapahtumakalenterista. Jututimme Karelian uravalmentaja Satu Saarista sekä UEF:n suunnittelijaa Heli Kaarniemeä.

 

Kartoita mahdollisuuksiasi Kareliassa

Karelia ammattikorkeakoulun uraohjaaja tavattavissa säännöllisesti Luotsilla.

Mietitkö, voisiko opiskelu Karelia ammattikorkeakoulussa olla sinun juttusi? Karelia AMK:n uraohjaaja päivystää paikan päällä Luotsissa joka toinen torstai klo 10-12. Tarvittaessa uraohjaajaa voi jututtaa myös etäyhteyden välityksellä. Palvelu on avoin kaikille, joita kiinnostaa opiskelu Karelia AMK:ssa.

Sinun ei tarvitse olla Luotsin asiakas päästäksesi uraohjaajan juttusille. Voit tulla piipahtamaan Luotsilla myös ilman ajanvarausta. Jos olet Luotsin asiakas, voit varata ajan opinto- ja uraohjaukseen oman duuniagentin kautta.

"Karelian uraohjaus on matalan kynnyksen palvelu. Voidaan yhdessä tuumia erilaisia vaihtoehtoja ja pohtia, mitä mahdollisuuksia olisi tästä eteenpäin. Annamme uraohjausta, kerromme Karelia AMK:n tutkinto-opiskelusta, mutta esittelemme myös avoimen AMK:n opiskelumahdollisuuksia. Kollegani Niina Pennanen vastaa avoimen AMK:n opintoneuvonnasta ja vuorottelemme päivystyksessä." - Karelian uravalmentaja Satu Saarinen

Jos sinua kiinnostaa jokin tietty ala ja mietit, miltä opiskelu tuntuisi käytännössä, Karelialla on myös Päivä opiskelijana -palvelu. Voit tutustua valitsemaasi alaan päivän ajan osallistumalla oppitunneille. Tutustumispäivään ilmoittaudutaan verkkolomakkeen kautta.

Uraohjausta ja joustavia opintopolkuja kohti yliopisto-opintoja

Oletko kiinnostunut yliopisto-opiskelusta? Tai kaipaako osaamisesi täydennystä? Mikä olisi polkusi seuraava askel?

Itä-Suomen yliopiston (UEF) opinto- ja uraohjaaja päivystää Luotsissa paikan päällä joka toinen keskiviikko klo 10-12. Tarvittaessa yhteyden saa myös Teamsin välityksellä. Heli Kaarniemi työskentelee Itä-Suomen yliopistossa suunnittelijana ja on yksi opinto- ja uraohjauksen päivystäjistä Luotsilla. Heliltä voi kysyä esimerkiksi tutkintoon johtavasta opiskelusta, avoimen yliopiston mahdollisuuksista, mutta myös täydennyskoulutuksesta.

"Rakennamme polkuja, emme muureja. Monilla saattaa olla ennakkokäsityksiä yliopisto-opiskelusta, että en pysty tähän. Meillä saa apua erilaisiin oppimisen haasteisiin. Joitakin aloja voi pian opiskella myös työvoimakoulutuksena, jolloin on mahdollista suorittaa keskeytynyt tutkinto valmiiksi työttömyysetuudella. Tällaisia aloja ovat varhaiskasvatus, sosiaalityö, sekä ICT-ala, joilla työvoiman tarve on suuri", Kaarniemi kertoo.

Heli työskentelee myös projektiasiantuntijana Vauhtia uralle -projektissa, joka on Riverian, Itä-Suomen yliopiston ja Karelia ammattikorkeakoulun yhteinen hanke, jossa kehitetään täydennyskoulutusta ja tämän päivän työelämässä tarvittavaa osaamista.

Teksti: Anna Rantanen

CONTACTS

Plaza Centrum
Kauppakatu 29

Avoinna: ma–to klo 9–16, pe klo 9–15
050 470 6553
luotsi@joensuu.fi

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute