Ajankohtaista, otsikko

Ajankohtaista

Asset Publisher

angle-left Uusi kierrätyskeskus aloittaa Joensuussa

Kiertämö – uusi kierrätyskeskus aloittaa Joensuussa

Kiertämö on Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen Taitamon alainen uusi kierrätyskeskus.

Kiertämö on Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen Taitamon alainen kierrätyskeskus Salpakadullakaupungin varikon entisissä tiloissa. Syyskuussa avattavan Kiertämön tavoitteena on mahdollistaa työttömien työnhakijoiden valmennus kohti työelämää ja samalla vähentää hukkaan menevää tavaraa.  

Taitamo tarjoaa joensuulaisille työttömille työnhakijoille monipuolisia, uuden oppimista tukevia valmennuspaikkoja kohti työelämää. Kiertämön toimintaperiaate perustuu samalla myös kiertotalouteen, jolla pyritään tukemaan ympäristömme kantokykyä. Meidän valmentautujat ovat mukana Kiertämön monipuolisissa työtehtävissä aina asiakaspalvelusta tavaroiden kunnostustehtäviin. Toimintamme edesauttaa työllisyyden eteen tehtävän työn lisäksi myös Joensuun kaupungin asettamiin ilmastotavoitteisiin pääsemistä. Kiertämön kautta saadut tulot ohjataan suoraan Taitamon valmennustoiminnan kehittämiseen ja työllistämiseen, kierrätyskeskusvastaava Ismo Lamberg kertoo.

Ismo Lamberg, Kiertämön kierrätyskeskusvastaava

Kun esimerkiksi yritykset tai yheisöt pyrkivät pyrkivät eroon ylimääräisestä tavarasta, niin mielellään me niitä nostetaan ja esiin tuodaan. Kiertämön toimintaa on mahdollista seurata meidän työllisyyspalvelujen some-kanavissa, kuten Taitamon Instagramissa. Tähän mennessä eri kaupungin yksiköt ovat jo toimittaneet ison läjän kiinnostavaakin tavaraa. Tuolta löytyy paljon muun muassa käytöstä poistettuja kalusteita, urheiluvälineitä, soittimia ja leluja kuten iso boxi lego-palikoita, työllisyyspalvelujen markkinointikoordinaattori Jan Rantala kertoo.

Kaupungin yksikköjen toimittamia tuoleja

Tavaran lahjoittaminen on mahdollista 2.8.2021 alkaen maanantaista perjantaihin kello 1016. Kiertämön myymälä avonna ma–to kello 10–18 ja
pe kello 10–16. Lisäitetoa voi kysyä asiakaspalvelusta puh. 050 340 2098.

Tavaraa voi toimittaa kuka tahansa, joka haluaa syystä tai toisesta siitä eroon ja tukea samalla toimintaa. Kiertämöön voi lahjoittaa esimerkiksi ehjiä, puhtaita ja käyttökelpoisia kodintavaroita, kuten keittiövälineitä ja huonekaluja. Esimerkiksi likaisia ja rikkinäisiä tavaroita tai huonekaluja, eikä vaatteita tai kenkiä, oteta ollenkaan vastaan. Taitamon sivuilta löytyy tarkempi listaus tavarasta mitä otetaan vastaan. Avajaiset järjestetään syyskuussa, mutta tarkempi ajankohta ilmoitetaan elokuun aikana.

Tuleva kierrätyskeskus on vielä vaiheessa

Lisätietoja

CONTACTS

Plaza Centrum
Kauppakatu 29

Avoinna: ma–to klo 9–16, pe klo 9–15
050 470 6553
luotsi@joensuu.fi

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute