Ajankohtaista, otsikko

Ajankohtaista

Asset Publisher

angle-left Vertaistukiryhmä: Jännitys Hallintaan Luotsilla

Jännitys hallintaan -ryhmät starttaavat helmikuussa 2023.

Jännitys hallintaan -ryhmät starttaavat helmikuussa 2023. Ilmoittautuminen ryhmiin on alkanut!


Ilmoittautuminen kevään Jännitys hallintaan -ryhmiin on alkanut! Ryhmät alkavat helmikuussa Luotsilla:

  • alle 30-vuotiaiden ryhmä tiistaina 7.2. klo 14–16

  • yli 30-vuotiaiden ryhmä keskiviikkona 8.2. klo 16.30–18.30.

  • ryhmät kokoontuvat kerran viikossa kahdeksan viikon ajan.

  • Hakuaika kevään ryhmiin on auki 31.1.2023 asti.
     

Jätätkö tekemättä kiinnostavia asioita, koska jännittää? Jännittäminen on hyvin luonnollinen asia, jota voi opetella hallitsemaan. Jännitys hallintaan -ryhmässä pääset ohjatusti syventämään itsetuntemustasi, harjoittelemaan sosiaalisia taitoja ja jakamaan kokemuksia jännittämisestä muiden ryhmäläisten kanssa. 

Mitä odottaa ryhmältä?

Teemoja käsitellään ennakkotehtävien, harjoitusten ja keskusteluiden avulla pareittain sekä ryhmässä. Kehotietoisuus-, hengitys- ja rauhoittumisharjoituksia. Astutaan turvallisesti hiukan oman mukavuusalueen ulkopuolelle, niin että tunne omasta selviytymisestä vahvistuu.

“Mielestäni meillä on ollut hyvä porukka. Te ohjaajat olette löytäneet hyvän tasapainon tilan antamisen ja keskustelun johdetun ylläpitämisen välillä. Missään nimessä tapaamiset eivät ole tuntuneet liian pitkiltä, vaan olisin hyvin voinut jäädä pidemmäksikin aikaa”, kuuluu anonyymi palaute aiemmasta ryhmästä. 

Aiemmin ryhmässä mukana olleet kokivat, että oli vapauttavaa ja hyödyllistä kuunnella toisten ryhmäläisten kertomuksia, saada vertaistukea ja hoksata, ettei jännittämisen kanssa ole yksin. 

“Jännittäminen on joillekin niin iso peikko, etteivät he jaksa itse omin voimin päästä siitä edes osittain ulos, joten mielestäni tällaisissa pienissä ryhmissä jännittämisestä on helpompi avautua puhumaan, ja vertaistuki auttaa.”

Ryhmän ilmapiiriä kuvattiin turvalliseksi ja avoimeksi. Ohjaajana toimiva Maria kannustaa ihan ketä vain tulemaan mukaan ryhmään ja alkamaan pienin askelin ottamaan omaa jännitystään hallintaan:

”Sanoisin, että jännittämisen kohdalla asenne ratkaisee. Lähde mukaan ryhmään pohtimaan, millä keinoin omaan jännittämiseen voisi suhtautua armollisemmin!” Maria toteaa. 

Myös hän on jättänyt tekemättä asioita jännittämisen takia. Nyt hänet voi bongata jopa ryhmän esittelyvideolta YouTubesta.

Tutustu Jännitys Hallintaan -ryhmään

Yli 30-vuotiaat

Alle 30-vuotiaat

CONTACTS

Plaza Centrum
Kauppakatu 29

Avoinna: ma–to klo 9–16, pe klo 9–15
050 470 6553
luotsi@joensuu.fi

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute