Ajankohtaista, otsikko

Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu 175 vuotta: kolmelle yritykselle kirves Luotsi-palkintona!

Kolmelle yritykselle kirves Luotsi-palkintona

­- Nuorten työttömyys lisääntyi Suomessa vuoden 2019 jälkeen merkittävästi. Lisäksi korona ja yleinen epävarmuus tulevaisuudesta ovat tuoneet nuorille lisähaasteita henkiseen jaksamiseen. Siksi halusimme tänä vuonna palkita nimenomaan yrityksiä, jotka työllistävät joensuulaisia nuoria, kertoo valmennuspäällikkö Marjatta Rummukainen Luotsi Joensuu -hankkeesta.

Luotsi-hankkeen alkaessa syksyllä 2019 kaupunginjohtaja Karjalainen iski kirveen isoon pölkkyyn, mikä symboloi työtä työttömyyden puolittamiseen. Siitä asti Luotsi on jakanut jokaisena Joensuu-päivänä työllistämispalkintona Fiskarsin retkikirveitä kiitoksena yritysyhteistyöstä. Joensuun 175 v -juhlavuonna työllisyyspalkinnot jaettiin yrityksille, joilla on hyvät ja selkeät perehdytysohjelmat ja tahtoa työllistää nimenomaa nuoria.

Subway on työllistänyt nuoria jo 15 vuotta Joensuussa!

Itsekin nuorena yritystoiminnan aloittanut joensuulainen Subway-yrittäjä Lassi Ikonen on alusta saakka työllistänyt nuoria. Jo 15 vuoden ajan yrityksessä on myös kehitetty keinoja, jolla nuori voi edetä urallaan ja saada vastuullisempia tehtäviä. Ikonen kannustaakin nuoria tekemään itselleen tavoitteita ja miettimään myös yrittäjyyden mahdollisuuksia!

Katso tästä linkistä koko tarina.

Monen ensimmäinen työpaikka: Suomen Muuttofirma Oy

Toisessa sukupolvessa toimiva joensuulainen perheyritys on tehnyt viime vuodet vahvaa kasvua. Muuttofirman puna-valkeat autot peukkuineen liikkuvat nykyisin laajasti ympäri Suomen, vaikka pääpaino onkin edelleen Pohjois-Karjalassa. – Perehdytyksenä on meidän oma ”Muutto-opisto”. Meillä työelämän perussäännöt ovat hyvin selkeät ja perusmuuttojen jälkeen pääsee etenemään erikoistehtäviin, joita teemme esim. Kansallisarkistolle, sairaaloille ja monille muille kansallisille toimijoille, kertoo palkittu toimitusjohtaja Pasi Penttinen Muuttofirmasta.

Katso tästä linkistä koko tarina.

N-Clean Oy työllistää myös kansainvälisiä opiskelijoita

Joensuun kaupungin tavoitteena on saada täällä opiskelevat nuoret kiinnittymään alueeseen ja jäämään tänne myös valmistumisen jälkeen. Jo opiskeluaikana saatu ilta- tai viikonlopputyö on paitsi tärkeä tulonlähde myös sitouttava tekijä. N- Clean Oy:n turkulaiset juuret ovat vuodessa 1986 – toiminta on laajentunut viime vuosina ympäri Suomen ja Ruotsin. Joensuun aluevastaava Saija Väisänen arvostaa pokkaamaansa palkintoa ja kertoo Joensuusta löytyvän hyviä tekijöitä puhtaanapitoalalle.

Katso tästä linkistä koko tarina.

Luotsi-palkinnon saaneiden yritysten edustajat poseeraavat palkinnot käsissään.

YHTEYSTIEDOT

Plaza Centrum
Kauppakatu 29

Avoinna: ma–to klo 9–16, pe klo 9–15
050 470 6553
luotsi@joensuu.fi

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute