Kuntalisä – palkkio työllistämisestä

Palkkio työpaikasta - Palkkaa joensuulainen! 

Työttömien joensuulaisten työllistämiseen suunnattua työllistämisen Kuntalisää voi hakea korotettuna vuoden 2020 loppuun saakka. 

HUOM! Kuntalisä 2Plus haku on päättynyt. Miljoona on jaettu. Joensuun kaupunki ja Business Joensuu kiittävät kaikkia työpaikan tarjonneita työnantajia! Työllistämisen kuntalisä työttömien työllistämiseen on jatkuvasti haettavissa. (23.10.2020)

Joensuun kaupunki päätti poikkeusaikoina tukea alueen elinvoimaisuutta ja tuplata Kuntalisä-palkkion 700 euroon kuukaudessa. Joensuun kaupunki haluaa kuntalisäpalkkiolla kannustaa joensuulaisia työnhakijoita aktiiviseen työnhakuun ja tukea yrityselämää koronakriisistä seuranneiden haasteiden aikana. Palkkio on jatkuvassa haussa ja vuoden 2021 alussa palataan normaaliin Kuntalisä-palkkioon (350 euroa kuukaudessa).

Työllistämisen kuntalisä: Palkkaatko työttömän joensuulaisen vähintään neljän viikon työsuhteeseen?

Jatkuvassa haussa oleva työttömien joensuulaisten työllistämiseen suunnattu kuntalisä tuplattiin 700 euroon kuukaudessa vuoden 2020 loppuun asti. Palkkio myönnetään vähintään neljän viikon työsuhteesta ja enintään kahdeksan kuukauden ajalta. Työllistämisen kuntalisän tavoitteena on joensuulaisten työttömien työnhakijoiden työmarkkina-aseman parantaminen ja työttömyyden katkaiseminen.

Joensuun yrittäjien puheenjohtaja Antti Vikman Nolwenture Oy:sta kannustaa yrittäjiä hyödyntämään työllistämispalveluja. ”Meillä on hyviä kokemuksia Joensuun kuntalisästä. Yrityksillä tai varsinkaan yksin yrittäjillä, jotka ovat palkkaamassa ensimmäistä työntekijää, ei usein ole mahdollisuutta palkata henkilöä opettelemaan asioita, vaan hänen pitäisi olla tuottava lähes heti. Uuden työntekijän osaamisen kehittämisessä kuntalisä ja palkkatuki ovat loistavia työkaluja. Uusi työtekijä mahdollistaa työpanoksellaan tilauskannan kasvattamiseen, mikä on keskeistä pysyvän työpaikan muodostumisessa.”

Sekä työnhakijat että työnantajat saavat helpoiten lisätietoa palkkioista ja niiden hakemisesta Luotsin yritysagenteilta.

Kuntalisää voi hakea myös aloittava yrittäjä. Aloittava yrittäjä saa hakuohjeet- ja lomakkeet täältä: tyollisyysyksikko@joensuu.fi

Lisätietoja antaa myös Työllisyyskoordinaattori Sari Riikonen p. 050 310 9635.

Luotsin asiakkaat saavat lisätietoa kuntalisästä duuniagentiltaan

Sivu arviointi ja palaute