Kuntalisä – palkkio työllistämisestä

Palkkio työpaikasta - Palkkaa joensuulainen 2020! 

Palkkaa joensuulainen ja hyödynnä jopa 4200- 4900 euron palkkio! Työttömien työllistämiseen suunnattu työllistämisen kuntalisä saa Joensuussa määräajaksi rinnalleen Kuntalisä 2Plussan. 2Plus- palkkiota voi hakea työnantaja, joka palkkaa joensuulaisen työntekijän, palkattavan ei tarvitse olla työtön.

Joensuun kaupunki päätti poikkeusaikoina tukea alueen elinvoimaisuutta miljoonalla eurolla vuonna 2020. Joensuun kaupunki haluaa kuntalisäpalkkioilla kannustaa joensuulaisia työnhakijoita aktiiviseen työnhakuun ja tukea yrityselämää koronakriisistä seuranneiden haasteiden aikana.

”Joensuu päätti tukea alueen elinvoimaisuutta miljoonalla eurolla vuonna 2020. Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia toimia. Palkkiolla halutaan tukea yrityselämää koronan haasteista selviytymisessä ja kannustaan kaikkia joensuulaisia aktiiviseen työnhakuun”, kertoo Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Kaksi palkkiomallia

Kuntalisä 2Plus: Palkkaatko joensuulaisen henkilön vähintään puolen vuoden työsuhteeseen?

Määräaikainen poikkeusolojen kannustuspalkkio Kuntalisä 2Plus on 4 200 euron palkkio vähintään puolen vuoden työpaikasta joensuulaiselle työnhakijalle. Palkattavan työntekijä ei tarvitse olla työtön, myös työpaikanvaihtajan tai vastavalmistuneen palkkaamisesta voi saada palkkion. Kuntalisä 2Plus on haettavissa ajalla 10.8- 31.11.2020 ja se myönnetään vähintään puolen vuoden työstä, joka ajoittuu välille 3.8.2020- 31.5.2021. 

Työllistämisen kuntalisä: Palkkaatko työttömän joensuulaisen vähintään neljän viikon työsuhteeseen?

Jatkuvassa haussa oleva työttömien joensuulaisten työllistämiseen suunnattu kuntalisä tuplattiin 700 euroon kuukaudessa vuoden 2020 loppuun asti. Palkkio myönnetään vähintään neljän viikon työsuhteesta ja enintään kahdeksan kuukauden ajalta. Työllistämisen kuntalisän tavoitteena on joensuulaisten työttömien työnhakijoiden työmarkkina-aseman parantaminen ja työttömyyden katkaiseminen.

Sekä Työllistämisen kuntalisän että Kuntalisä 2Plussan hakeminen tapahtuu Business Joensuun nettisivujen kautta. Lue tarkemmat tiedot palkkioista ja niiden hakemisesta Business Joensuun nettisivuilta.

”Tässä koronatilanteessa yritämme ajatella luovasti ja keksiä tehokkaita mahdollisuuksia tukea yritysten selviytymistä ja samalla joensuulaisten työllistymistä.”- toteaa Joensuun kaupungin kehitysjohtaja Janna Puumalainen (kuvassa).

Joensuun yrittäjien puheenjohtaja Antti Vikman Nolwenture Oy:sta kannustaa yrittäjiä hyödyntämään työllistämispalveluja. ”Meillä on hyviä kokemuksia Joensuun kuntalisästä. Yrityksillä tai varsinkaan yksin yrittäjillä, jotka ovat palkkaamassa ensimmäistä työntekijää, ei usein ole mahdollisuutta palkata henkilöä opettelemaan asioita, vaan hänen pitäisi olla tuottava lähes heti. Uuden työntekijän osaamisen kehittämisessä kuntalisä ja palkkatuki ovat loistavia työkaluja. Uusi työtekijä mahdollistaa työpanoksellaan tilauskannan kasvattamiseen, mikä on keskeistä pysyvän työpaikan muodostumisessa.”

Sekä Kuntalisä 2Plussan että työllistämisen kuntalisän hakeminen tapahtuu sähköisesti Business Joensuun nettisivujen kautta. Sekä työnhakijat että työnantajat saavat helpoiten lisätietoa palkkioista ja niiden hakemisesta Luotsin yritysagenteilta.

Kuntalisää voi hakea myös aloittava yrittäjä. Aloittava yrittäjä saa hakuohjeet- ja lomakkeet täältä: tyollisyysyksikko@joensuu.fi

Lisätietoja antaa myös Työllisyyskoordinaattori Sari Riikonen p. 050 310 9635.

Luotsin asiakkaat saavat lisätietoa kuntalisästä duuniagentiltaan

Sivu arviointi ja palaute