Työllistämisen kuntalisä– palkkio työllistämisestä

Työllistämisen kuntalisä – palkkio työllistämisestä

Työllistämisen kuntalisä on palkkio henkilön työllistämisestä. Työnantaja voi käyttää palkkion esim. henkilöstökoulutukseen, työturvallisuuden tai työhyvinvoinnin edistämiseen tai työvaate- ja välinehankintoihin. Palkkio voidaan myöntää kaikkien toimialojen työnantajille, myös yksityishenkilöille, silloin kun työnantaja palkkaa töihin Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen asiakkaan.

Työllistämisen kuntalisä työnantajalle

Hyödynnä 350–4 800 euron palkkio. Ota töihin Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen asiakas.

Palkkio voidaan myöntää vähintään yhden ja enintään kahdeksan kuukauden työjakson perusteella, kun työsuhteen viikkotyöaika on vähintään 18 tuntia viikossa.

Kuntalisän hakijana voivat olla kaikkien toimialojen työnantajat, myös yksityishenkilöt. Yksi työnantaja voi saada enintään viisi kuntalisäpalkkiota vuodessa.

Etsitkö sopivaa työntekijää esiteltäväksi työpaikkaan? Lähetä tiedot työpaikasta sähköpostilla osoitteeseen luotsi@joensuu.fi Otamme sinuun yhteyttä.

Tarvitsetko apua yrityksen henkilöstöön, rekrytointiprosessiin ja henkilöstön osaamiseen liittyvissä asioissa? Ota yhteyttä Business Joensuun henkilöstö ja osaamispalveluihin.

Normaalipalkkio 350 euroa/ työkuukausi

Työnantaja voi hakea työllistämisen kuntalisäpalkkiota työllistäessään Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen asiakkaan, joka on ollut TE-toimistossa tai kuntakokeilussa työttömänä työnhakijana vähintään yhden päivän. Palkkio on 350 euroa kuukaudelta, enintään 2 800 euroa.

Korotettu palkkio 600 euroa/ työkuukausi

Vuonna 2021 työnantaja voi hakea korotettua kuntalisäpalkkiota työllistäessään nuoren tai maahanmuuttaja-työnhakijan . Työnantaja voi hakea työllistämisen kuntalisäpalkkiota työllistäessään Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen asiakkaan, joka on ollut TE-toimistossa tai kuntakokeilussa työttömänä työnhakijana vähintään yhden päivän.

Vuoden 2021 erityiskohderyhmät:

  • kaikki alle 30-vuotiaat työttömät nuoret
  • työttömät maahanmuuttaja-asiakkaat, joiden osalta Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen vastuuvirkailija on harkinnut korotetun kuntalisän käytön perustelluksi.

Palkkio 600 euroa kuukaudelta, enintään 4 800 euroa. Kaikkien palkkioiden enimmäismäärä lasketaan työssäoloehdon täyttävän työjakson perusteella. Palkkio on yritykselle de minimis- tuki.

Palkkiota ei voida myöntää, jos yhdistys, säätiö tai rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta hakee sitä sellaisen työsuhteen perusteella, johon TE-toimisto on myöntänyt 100 %:n palkkatuen. Katso muut hakurajoitukset: Tarkistuslista ja ohjeet hakijalle ja lue lisää kuntalisän hakemisesta Joensuun kaupungin sivuilta.

Sekä työnhakijat että työnantajat saavat helpoiten lisätietoa palkkioista ja niiden hakemisesta Luotsin yritysagenteilta.

Kuntalisää voi hakea myös aloittava yrittäjä. Aloittava yrittäjä saa hakuohjeet- ja lomakkeet täältä: tyollisyysyksikko@joensuu.fi

Lisätietoja antaa myös Työllisyyskoordinaattori Sari Riikonen p. 050 310 9635.

Luotsin asiakkaat saavat lisätietoa kuntalisästä duuniagentiltaan

YHTEYSTIEDOT

Sivu arviointi ja palaute