Ajankohtaista, otsikko

Ajankohtaista

Публикатор

angle-left Työtä-karnevaalit rekrytapahtumassa riitti kävijöitä

Työtä-karnevaalit rekrytapahtumassa riitti kävijöitä

Joensuun työllisyyspalvelujen Luotsi järjesti Original Sokos Hotel Kimmelissä 17.9.2022 klo 10–15 kaikille avoimen Työtä-karnevaalit rekrytointitapahtuman. 

Taustateemana oli leikkisästi ”parittaa” työnhakijat ja työnantajat yhteen, ja tämä näkyi myös ohjelmanumeroissa, kuten Työllisyyden Täysosumassa ja Pikadeiteissä. Paikalla oli noin 70 yritystä, 700 työhakijaa ja noin  200 avointa työpaikkaa. Liikkeellä oli runsaasti myös kansainvälisiä osaajia pohtimassa työllistymismahdollisuuksia. 

Tapahtuman juonsivat näyttelijät Timo Lavikainen ja Ismo Apell. Näyttelijä-valmentaja Sari Havas sparrasi työnhakijoita yksitellen Loista työhaastattelussa -pisteellä. 

Useat eri alat ja yritykset olivat edustettuina tapahtumassa

Paikalla oli esimerkiksi Guru Entertainment & Security, joka on Itä-Suomen suurimpia tapahtuma-alan yrityksiä. Pandemia-aikana tapahtuma-alalla oli hiljaisempaa, mutta tänä vuonna töitä on ollut paljon. Gurut hakivat tapahtumassa DJ:tä. 

Youpret on erikoistunut välittämään tulkkauspalveluja, ja on alallaan Pohjois-Karjalan isoimpia yrityksiä. Pääpaino tulkkauksen tarpeessa Pohjois-Karjalan seudulla on venäjän kielessä, mutta myös arabia on yleistä. 

Polkka tuottaa puhtaus- ja ateriapalveluita. Haussa heillä oli karnevaaleilla laitoshuoltajia, ruokapalvelutyöntekijöitä, kokkeja ja tuotantovastaavia määräaikaisiin ja vakituisiin työsuhteisiin, kuin myös keikkatyöntekijöiksi. 

Suomen Punaisen Ristillä on aina tarvetta osaajille, ammattilainen ei tarvitse välttämättä olla. SPR järjestää useita harjoitusiltoja esimerkiksi elvytyksestä, sekä ensiapukursseja, joilla ylläpidetään osaamista. Lisäksi yhdistys tekee päihdetyötä, johon kuuluu myös henkisen tuen ryhmä.

Kesko esitteli avoimia työpaikkojaan sekä Pilkon K-Citymarketissa että K-Rauta Naumasessa. Citymarketin tapauksessa joulusesonki on jo kovaa vauhtia alkamassa; kiireapulaisia halutaan töihin jo marraskuussa. COOR  toivoi löytävänsä työntekijöiksi aamuvirkkuja - esimerkiksi koulusiivoojiksi. Yrityksellä on monikulttuurinen ilmapiiri, eikä suomen kielen osaaminen ole täysin välttämätöntä. 

Joensuun työllisyyspalveluiden Luotsi, Ohjaamo ja TalentHub olivat myös paikalla esittelemässä toimintaansa. Business Joensuu paitsi esitteli yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille suunnattua palvelutarjontaansa, etsi myös tekijöitä asiakkaidensa yrityksiin. Paikallisista oppilaitoksista Itä-Suomen yliopistoKarelia AMK, erityisammattiopisto Luovi ja ammattikoulu Riveria kertoivat tarjonnastaan. Kulmauksessa kävi ahkerasti väkeä testaamassa, millaista on kavuta VR-laseilla linkkimastoon.

Riverialla oli lisäksi Kimmelin etupihalla kärrykontti, jossa pääsi kokeilemaan erilaisia työkonesimulaattoreita. Riverian kautta pystyy suorittamaan useita eri tutkintoja oppisopimuksella. Haussa olevat koulutukset löytyvät heidän nettisivuiltaan.

Ohjelmassa oli pikadeittejä, Työllisyyden Täysosuma ja Loista Työhaastattelussa -piste

Varsinaisessa ohjelmassa oli ensin työnantajien ja työntekijöiden välisiä Pikadeittejä, eli lyhyitä työhaastatteluja, joihin Timo Lavikainen ja Ismo Apell etsivät osanottajia yleisestö. 

Lavikaisen juontaman Työllisyyden Täysosuman ideana oli saattaa työnhakijat ja työnantajat yhteiselle matkalle. Työnantaja kyseli sermin toiselta puolen kolmelta työnhakijalta haastattelunomaisesti kysymyksiä, joihin työnhakijat vuorotellen vastasivat. Kysymysten päätteeksi työnantaja valitsi yhden jatkohaastatteluun, hakijat vaihtoivat paikkaa, ja heidät nähtyään työnantajan tuli arvata, kuka hänen valitsemansa henkilö oli. Sama ohjelmanumero toistettiin myös toisin päin - yhdellä työnhakijalla ja kolmella työnantajalla. 

Sari Havas keskusteli Loista työhaastattelussa -pisteellä kävijöiden kanssa

”Tämä oli aivan ihana kokemus”, Havas kertoo. ”Minulla oli tällainen oma, rauhallinen piste, minne ihmiset tulivat sparraukseen työnhakijana. Luulen, että meillä suomalaisilla erityisesti on ongelmana se, että me ollaan aika huonoja kehumaan itseämme ja sanomaan meidän hyviä puolia. Itsetunto oli oikeastaan se iso asia, joka tässä nousi esille. Se on totta, se on häilyväistä, ja välillä on hyviä päiviä ja meillä on itsetuntoa, mutta sitten kun tiedetään, että kun meitä katsotaan luupin läpi, me aletaan pelkäämään, onko minusta siihen, ja pelottaa ja jännittää. Siihen annoin tukea ja sparrausta.” Havas toteaa.

Havaksen ykkösvinkkinä näyttelijäalasta haaveileville nuorille on etsiytyä harrastelijateatteriporukkaan, koska sieltä saa tuntumaa työhön. Näyttelijän työn lisäksi Havas tunnetaan myös terapeuttina. ”Meillä kannattaa olla urapolussa erilaisia asioita, joita voi opiskella pitkin elämää. Kenties vaihtaa alaa välillä. Kaikki on mahdollista; sitä ei tarvitse kiveen hakata, että mikä polku tulee olemaan.”

Havaksen mukaan karnevaalit oli toteutettu hirveän hienosti näin isossa mittakaavassa. ”Toivon, että tämä kantaa hedelmää, että jotkut työnhakijat ja työnantajat ovat löytäneet toisensa. Toivon, että ihmisille töitä löytyy, se on tärkeää.”

 


  Yhteistyössä 2022:

Alsiva / Ounava Group, Ammattiopisto Luovi, Barona, Business Joensuu, Call Wawes, Coor, Eezy Oyj, Enerke, Esperi Care, Exel Composites, Folka, GURU Entertainment, Hanza Levyprofiili, Hoitokoti Tuhkimo, Honkalampi-säätiö, HR Mentor, JPT Yhtiöt, Joen Rengas-Expertit Oy, Joensuun kaupunki, Joensuun nuorisoverstas, Joensuun varhaiskasvatus, Jotwire / Ouneva Group, Karelia AMK, KESKO, Kontti Joensuu, Lietsu huoneistohotelli, Liperin varhaiskasvatus, Luotsi Joensuu, Mauri Ahvalo LKV, Medisize Oy, Nolwenture, Ohjaamo Joensuu, Ouneva oy,  Pohjois-Karjalan Napakka Osuuskunta, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, Pohjois-Karjalan TE-palvelut, Polkka Oy, Porokylän Leipomo, Puolustusvoimat, Puuilo Joensuu, Riveria, Sandler Training, Sector Alarm, Siun Sote, Terveystalo asiakaspalvelukeskus, TalentHub Joensuu, Thermo Fisher, Turvallisuuskonsultointi Toivola, Tribedo / OP, UEF / tekniikan koulutusohjelma, UEF / humanistinen osasto, Turpatalli Oy, Ukonharju, Valukumpu / Ouneva Group, Youpret -tulkkipalvelu, Yritysmaailma / Joensuun kustannus Oy, YTYÄ! -hanke

Luotsi kiittää

Tapahtuman videokoosteet näet täältä

Seuraavat Työtä-karnevaalit järjestetään 3.11.2023

Tapahtumakuvat

Työnantaja - ilmoittaudu jo mukaan vuoden 2023 tapahtumaan!

Публикатор

Plaza Centrum
Kauppakatu 29

Avoinna: ma–to klo 9–16, pe klo 9–15
050 470 6553
luotsi@joensuu.fi

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu