Innehållspresentatör

angle-left Mimmit koodaa livestriimit: Ohjelmistoala mahdollisuutena?

Ohjelmistoala mahdollisuutena? – Mimmit koodaa livestriimit syyskuussa Youtubessa

Mimmit koodaa livestriimit syyskuussa: Ohjelmistoala mahdollisuutena?


"Ohjelmistoala, softa-ala, IT-ala, teknologia-ala ja mitä näitä ny on?" sinustako koodariksi?

Mimmit koodaa -ohjelman monipuolinen toiminta murtaa alan myyttejä ja tarjoaa aikuisille naisille sekä matalan kynnyksen tapahtumia että mahdollisuuden päästä osaksi tiivistä yhteisöä. Ohjelman tavoitteena on antaa tuleville sukupolville tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta.

Mitä ohjelmistoala mahdollistaa Pohjois-Karjalassa?
Tämän saat selville kaikille avoimissa verkkolähetyksissä Luotsin Youtube -kanavalla keskiviikkoisin 22.9 ja 29.9.2021 kello 11
13. Keskiviikon 15.9. tapahtuma on jouduttu perumaan sairastapauksen vuoksi. Tapahtumaa hostaa Milja Köpsi, joka on Ohjelmisto- ja e-business ry:n Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä.

Osallistuminen
Voit ilmoittautua verkkotapahtumiin etukäteen TÄÄLTÄ ja saat Youtube linkin sähköpostiisi lähempänä tapahtumaa. Voit katsoa livenä ja esittää kysymyksiä chätissä. Tapahtumat ovat katsottavissa myös jälkitallenteena.

 

Keskiviikko 15.9.2021:  TAPAHTUMA PERUTTU SAIRASTUMISEN VUOKSI!

Mitä työpaikkoja ohjelmistoalalla on? Mitä kannattaa opiskella ja miten alalle pääsee, onko koodaaminen vain matemaattisesti lahjakkaille ja teknologiasta pienestä pitäen kiinnostuneille? Voisitko sinäkin pärjätä? Onko alanvaihto aikuisena mahdollista ja miten löytää perille?
Milja Köpsi, Ohjelmisto- ja e-business ry Mimmit koodaa -ohjelma.

(15.9. tapahtuma on valitettavasti jouduttu perumaan sairastumisen vuoksi.)

 


Keskiviikko 22.9.2021: Aikuisena alanvaihtajana softa-alalle

Tule kuulemaan kahden alanvaihtajan kokemuksia ohjelmistoalalle koodarin hommiin vaihtaneilta. Voit lähettää kysymyksiä etukäteen tai esittää niitä tapahtumassa haastateltaville.

Kaisa Heinonen Kooders, koodari

Kaisa halusi nuorena yhteiskuntatieteiden tutkijaksi, mutta valmistumisensa jälkeen hän päätyikin vaihtamaan alaa kuvataiteen pariin. Kuvataideympyröissä vietettyjen vuosien jälkeen, keväällä 2019, Kaisa päätti jälleen vaihtaa suuntaa ja opetella koodaamaan, vaikkei hänellä aiempaa kokemusta asiasta ollutkaan. Nyt hän työskentelee ensimmäisessä ohjelmointialan työpaikassaan koodarina.Vapaa-ajallaan Kaisa harrastaa neulomista, askartelua ja laulamista pianon ääressä - ja haaveilee kuvataideinspiraation iskemisestä.

Anni Mönttinen Nolwenture, Junior Software Engineer

Anni on alkuperäiseltä ammatiltaan englannin kielen kääntäjä, mutta alan työtilanteen vuoksi valmistuttuaan avarti näkemyksiään muillekin aloille ja lopulta päätyi TE-palvelujen ja Sarasen järjestämälle koodauskurssille. Ensimmäisenä vuorossa oli kuuden viikon Code Bootcamp, jonka aikana kurssilaiset tekivät omat pienet demot. Anni sai demosta hyvää palautetta, joten uskaltautui hakemaan pidemmälle Code Academy -kurssille, johon kuului myös harjoittelujakso IT-alan yrityksessä. Hän pääsi harjoitteluun Nolwenturelle, jonne sitten kurssin jälkeen työllistyinkin.

https://www.linkedin.com/in/anni-monttinen
https://www.nolwenture.com/fi/meista


Keskiviikko 29.9.2021: Softayritysten työmahdollisuudet Pohjois-Karjalassa?

Tule seuraamaan keskustelua Pohjois-karjalan softayritysten tarjoamista työmahdollisuuksista sekä tulevaisuuden näkymistä. Puhumassa Köpsi, Källarsson ja Saranen.

Aluksi Business Joensuun Hanna Källarsson kertoo yleistä tietoa paikallisesta softa-alasta ja -yritysmääristä. Hän kertoo konkreettisia esimerkkejä paikallisten softayritysten nimistä sekä ottaa muun muassa poimintana kyseisellä hetkellä avoinna olevia työpaikkoja esimerkkinä siitä, millaisia työtehtäviä on tarjolla. Iloisia uutisia siitä, että alalla on alueellisesti osaajille tarvetta!

Milja Köpsi haastattelee alueen softayritysten työllisyystilanteesta, millaista osaamista tarvitaan ja mistä kyse tulevassa Sarasen rekrykoulutuksessa. Voit esittää kysymyksiä tapahtuman aikana sekä Business Joensuun, että Sarasen edustajille.

https://www.saranen.fi/kokemuksia-sarasesta/kaantajasta-koodariksi-alanvaihtajan-kokemuksia-code-bootcamp-ja-code-academy-ohjelmista

Tapahtumat järjestetään yhteistyössä Business Joensuun ja Mimmit koodaa -hankkeen kanssa.

Mimmit koodaa, Milja Köpsi

ILMOITTAUDU VERKKOTAPAHTUMIIN!

Innehållspresentatör

Kauppakeskus Centrum
Kauppakatu 29

Avoinna ma–pe 10–17
050 470 6553
luotsi@joensuu.fi

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute