Ajankohtaista, otsikko

Ajankohtaista

Innehållspresentatör

angle-left Tuplapalkkio työpaikasta - korotettu kuntalisä voimassa vuoden 2020 loppuun

Tuplapalkkio työpaikasta – 700€/kk korotettu kuntalisä työnantajalle Luotsin asiakkaan työllistämisestä

Vuoden 2020 loppuun saakka työnantaja voi hakea kaksinkertaistettua työllistämisen kuntalisää työttömän työnhakijan työllistämiseen. Joensuu haluaa koronatilanteessa kannustaa ja tukea työnantajia, jotka voivat tarjota työpaikkoja joensuulaisille. Työnhakijoille tuki on lisäkeino työpaikan etsintään.

Mikä työllistämisen kuntalisä?

Työllistämisen kuntalisä on palkkio työllistämisestä. Kuntalisä kattaa osan palkattavan työntekijän palkkakustannuksista.

Kuntalisä voidaan myöntää:

  • yrityksille
  • järjestöille, säätiöille tai yhdistyksille
  • yksityishenkilöille
  • kokopäiväisen yritystoiminnan aloittavalle yrittäjälle tueksi itsensä työllistämiseen

Työnantaja saa kuntalisäpalkkion vaivattomasti, kun työllistää joensuulaisen työttömän, joka on Luotsin asiakas. Työnhakija voi aloittaa asiakkuuden milloin tahansa. Luotsin kautta sekä työnantaja että työntekijä saavat tukea työllistämisen kysymyksissä.

”Tässä koronatilanteessa yritämme ajatella luovasti ja keksiä tehokkaita mahdollisuuksia tukea yritysten selviytymistä ja samalla joensuulaisten työllistymistä.”- toteaa Joensuun kaupungin kehitysjohtaja Janna Puumalainen (kuvassa).

Lisätietoja kuntalisästä

Joensuun kaupunki kaksinkertaistaa työllistämisen kuntalisäpalkkion 350 eurosta 700 euroon kuukaudessa vuoden 2020 loppuun saakka. Palkkion suuruus on yhteensä jopa 5600 €. Työnantaja voi saada palkkiota 1- 8 kk ajan, kun työllistää työttömän työnhakijan määräaikaisesti tai vakituisesti. Tuki on tarjolla myös kausitöihin tai esimerkiksi kodeissa olevia tehtäviä varten työllistettäessä. Korotus on voimassa määräajan 1.4.- 31.12.2020. Korotus koskee sekä uusia että jo myönnettyjä kuntalisäpäätöksiä.

Työllistämisen kuntalisää voidaan myöntää 4–35 viikon ajalle. Työajan tulee olla vähintään 18 tuntia viikossa ja työsopimuksen keston vähintään 4 viikkoa.

Työllistämisen kuntalisä myönnetään palkkiona työnantajalle, joka työllistää joensuulaisen työttömän jostakin seuraavasta kohderyhmästä:

  • Työtön työnhakija, joka on kaupungin työllisyyspalvelujen (ml. Luotsi tai Topakka) asiakas, asiakkuuden kestosta riippumatta

  • yli 200 päivää työmarkkinatukea saanut henkilö

  • alle 29-vuotias, jonka työttömyys on kestänyt vähintään 6 kk (ikämääritys työnaloituspäivä)

  • yli 29-vuotias, jonka työttömyys on kestänyt vähintään 9 kk (ikämääritys työnaloituspäivä)

Lisätietoja kuntalisästä löydät Joensuun kaupungin verkkosivuilta, josta löytyvät myös tarkemmat ohjeet erikseen työnhakijalle, työnantajalle sekä kokopäiväisen yritystoiminnan aloittavalle yrittäjälle. 
Lisätietoja antaa myös Työllisyyskoordinaattori Sari Riikonen p. 050 310 9635.
Luotsin asiakkaat saavat lisätietoa kuntalisästä duuniagentiltaan

Innehållspresentatör

Plaza Centrum
Kauppakatu 29

Avoinna: ma–to klo 9–16, pe klo 9–15
050 470 6553
luotsi@joensuu.fi

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute