Ajankohtaista, otsikko

Ajankohtaista

Innehållspresentatör

angle-left Työministeri Tuula Haatainen tutustui Luotsin ja Ohjaamon toimintaan

Työministeri Tuula Haatainen tutustui Luotsin ja Ohjaamon toimintaan

Työministeri Tuula Haatainen oli Joensuussa maanantaina 20.6. TE-toimiston ja ELY-keskuksen vieraana ja tutustui samalla Luotsiin, Ohjaamoon sekä Joensuun seudun työllisyyden kuntakokeiluun.

”Keskusteluissa oli erityisesti läsnä tuleva TE24-uudistus, jonka myötä TE-toimiston palvelujen on tarkoitus siirtyä kunnille sekä työllisyyden kuntakokeilun sijoittuminen työllisyyden ekosysteemiin osana työnhakijan palveluprosessia. Työministeriä kiinnostivat myös nuorten palvelut”, kertoo työllisyyspäällikkö Riikka Vartiainen.

Nuorten palveluja työministerille esittelivät Joensuun Ohjaamon sekä Onni-hankkeen työntekijät. Omassa puheenvuorossaan työministeri Haatainen painotti, miten tärkeää on satsata nuorten esteettömään palveluihin pääsyyn ja rakentaa järjestelmiä, jotka palvelevat nuoria ja ottavat heidän kysymyksensä ja tilanteensa tosissaan. Keskustelussa esiin nousi myös psykososiaalisen tuen merkitys ja mahdollisuuksien näkeminen myös osatyökykyisten kohdalla.

Tilaisuudessa ääneen pääsivät myös nuoret, jotka kertoivat kokemuksiaan palveluista. Nuoret kertoivat saaneensa paljon kannustusta ja arvostivat erityisesti sitä, että työntekijöillä oli aikaa kuunnella ja asioissa edettiin nuorelle sopivaan tahtiin.

Työministeri kiitti Ohjaamoa ja Onni-hanketta matalan kynnyksen palvelujen tarjoamisesta nuorille, sillä työelämä on nykyään vaativaa ja meidän tulee kiinnittää entistä enemmän huomiota työhyvinvoinnin lisäksi nuorten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Alla kuvakooste työministerin vierailusta Luotsilla

Innehållspresentatör

Plaza Centrum
Kauppakatu 29

Avoinna: ma–to klo 9–16, pe klo 9–15
050 470 6553
luotsi@joensuu.fi

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute