Ajankohtaista, otsikko

Ajankohtaista

Innehållspresentatör

angle-left Teemaviikko puhtausalan töistä ja koulutuksesta 24.–28.2

Puhtausalan teemaviikko 24.–28.2.

Luotsissa pidetään puhtausalan teemaviikko 24.–28. helmikuuta 2020. Teemaviikolla nostetaan esiin erityisesti puhtausalan monipuolisuutta, hyviä työllisyysnäkymiä ja mahdollisuuksia urakehitykseen.

 

Viikon järjestelyissä on Luotsin lisäksi mukana Pohjois-Karjalan TE-palvelut ja Business Joensuu yhdessä puhtaussalan yritysten ja Rivieran kanssa.

Puhtausalan työtehtävät ovat monipuolisia ja hyödyntävät paljon uutta tekniikkaa ja työtapoja, sanoo Puhki –hankkeen projektiasiantuntija Seija Ikonen ja jatkaa, että alalla ollaan suotta vaatimattomia.

Puhtausviikon avoimessa ohjelmassa kuullaan alan monipuolisista työtehtävistä opiskelijoiden ja työntekijöiden kertomana. Ääneen pääsevät myös alan yrittäjät ja Puhtausala kiinnostavaksi -hankkeen Seija Ikonen. Palvelurobotiikan merkityksestä ja mahdollisuuksista puhtausalan koulutuksessa ja työskentelyssä kertoo Riverian Timo Pappinen. Luvassa on myös rekrytointia, yritysvierailu, stand-up komiikkaa ja musiikkia.

Puhtausviikon ohjelma

Maanantai 24.2.
Siistiä olla töissä - Monipuolinen puhtausala

Puhtausviikon avaa Puhdas Ilo Oy:n toimitusjohtaja Eeva-Leena Lappalainen. Ohjelmassa on puhtausalan toimialakatsaus ja eri ammattien esittelyjä. Millaista on kerroshoitajan työ hotelli Kimmelissä? Millaisista tehtävistä koostuu välinehuoltajan työ?

Avajaismusiikista vastaa Kaukolasipartiosta tuttu Pertti Feller.

Päivän päätteeksi järjestetään yritysvierailu, jolla ennakkoon ilmoittautuneet asiakkaat pääsevät tutustumaan tekstiilihuoltopalveluja tuottavan Sakupe Oy:n toimintaan.

Tiistai 25.2.
Ei erityistä ohjelmaa, Luotsi palvelee normaalisti klo 10-17.

Keskiviikko 26.2.
Koulutus ja teknologia

Keskiviikon teemana on koulutus ja teknologia puhtausalalla. Puhtausala tarjoaa työntekijöille joustavuutta, joka mahdollistaa esimerkiksi työn ja opiskelun yhteensovittamisen tai työskentelyn omaan elämäntilanteeseen sopivalla aikataululla. Alalla on mahdollisuuksia myös kansainvälisille osaajille. Esittelypisteillä Ammattiopisto Luovi, Riveria, Pohjois-Karjalan TE-palvelut ja Business Joensuu.

Teknologia ja robotiikka muokkaavat puhtausalan koulutusta ja työtehtäviä. Päivän aikana pääset tutustumaan siivousrobotteihin ja kokeilemaan 3D-oppimisympäristöä. Esiintymässä myös koomikko Jyri Tumanoff.

Torstai 27.2.
Puhtausalalla on töitä!

Torstain ohjelmassa kuulemme Puhdas Ilo Oy:n yritystarinan.

Luotsin Duunitorstaissa pääset työhaastatteluun. Kesätyöpaikkoihin haastattelee Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy Polkka, Coor ja Lassila & Tikanoja.

Perjantai 28.2.
Yritystarinoita

Puhtausalan yritystarinoissa Otsotek / Kontio-Siivous Oy. Rekryperjantaissa Itä-Suomen Siivouspalvelut Oy, Otsotek / Kontio-Siivous Oy ja Puhdas Ilo Oy. Infopisteillä tietoa palveluntuottajaksi hakeutumisesta ja yrittäjyyden aloittamisesta.

Lisätietoja viikosta antaa Luotsin valmennuspäällikkö Marjatta Rummukainen, p. 050 478 0795.

 

Innehållspresentatör

Plaza Centrum
Kauppakatu 29

Avoinna: ma–to klo 9–16, pe klo 9–15
050 470 6553
luotsi@joensuu.fi

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute