Sisältöjulkaisija

angle-left Itä-Suomen yliopisto osallistuu ensimmäisten joukossa huippu-urheilijamyönteisen korkeakoulun auditointiin

Itä-Suomen yliopisto osallistuu ensimmäisten joukossa huippu-urheilijamyönteisen korkeakoulun auditointiin

Itä-Suomen yliopisto on ensimmäisten maamme korkeakoulujen joukossa mukana huippu-urheilijamyönteisen korkeakoulun (HUMKK) auditointiprosessissa. Olympiakomitean auditointiryhmä toteuttaa auditointitilaisuudet ja -haastattelut hybridimuodossa Kuopion kampuksella keskiviikkona 27.3.2024 klo 8.15–16.30. Yliopisto on jo tehnyt auditointia varten itsearvioinnin ja opiskelijakyselyn.

Huippu-urheilijamyönteisten korkeakoulujen laatumallin tavoitteena on parantaa huippu- ja ammattiurheilijoiden edellytyksiä suorittaa korkeakouluopintoja ja tukea samalla urheilussa ke­hittymistä. Auditoinnissa tunnistetaan yliopistot ja ammattikor­keakoulut, jotka täyttävät huippu-urheilijamyönteiselle korkeakoululle määritellyt laatutekijät, ja jotka haluavat kehittää urheilijoiden kaksoisuraa yhteistyössä urheiluakate­mian kanssa.

Itä-Suomen yliopisto on tehnyt yhteistyötä paikallisten urheiluakatemioiden kanssa koko yliopiston olemassaolon ajan sekä jo aiemmin Joensuun ja Kuopion yliopistojen aikana vuodesta 2003 alkaen.

Vuositasolla urheilijaopiskelijoiden määrä yliopistossamme on noin 150, ja määrä kasvaa jatkuvasti. Opetushenkilöstön tueksi on vastikään rakennettu Urheiluakatemia-sivusto uuteen Opetuksen tuki -intrasivustoon, ja se on tarkoitus julkaista maaliskuussa. Sivustolle on tarkoitus koota myös hyviä toimintaan liittyviä käytänteitä, jotka palvelevat kaikkia toimijoitamme jatkossa.

Auditointiprosessissa voimme myös oppia toisiltamme ja muilta korkeakouluilta. Kaikki auditointiraportit ovat julkisia ja julkaistaan olympiakomitean verkkosivulla.

Lue lisää verkosta:

 

Lisätietoja:

Opiskelijapalvelun päällikkö Tuija Pasanen, urheiluakatemiakoordinaatio ja Kuopion kampuksen urheiluakatemiayhteyshenkilö, tuija.pasanen@uef.fi

Opinto- ja hakijapalveluiden päällikkö Erja Widgrén-Sallinen, Joensuun kampuksen urheiluakatemiayhteyshenkilö, erja.widgren-sallinen@uef.fi