Sisältöjulkaisija

angle-left Itäsillan saneeraus siirtyy

Itäsillan saneeraus siirtyy

Tänä kesänä alkavaksi suunniteltu Itäsillan saneeraus siirtyy. Saneerauksen hankinta kilpailutettiin toukokuussa ja tarjouksia saatiin vain yksi. Se ylitti kaupungin varaaman määrärahan niin reilusti, ettei remontti ole nyt mahdollinen.

– Silta ja siihen liittyvät väylät ovat joka tapauksessa lähiaikoina kunnostuksen tarpeessa, sanoo kaupungininsinööri Tero Toivanen.

Kaupunki tarkistaa kunnostussuunnitelmat ja mahdollisen lisärahoitustarpeen ja järjestää uuden urakkakilpailun todennäköisesti ensi talvena. Peruskorjaus tehtäisiin kesällä 2025.

Kun Itäsilta remontoidaan, pääpaino tulee olemaan sillan pintarakenteilla. Sen lisäksi, että sillan kunto paranee, remontissa lisätään liikenneturvallisuutta ja käyttömukavuutta. Ajorata pysyy pääosin entisellään mutta kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita parannetaan. Kiveyksiä ja asfaltointeja uusitaan, samoin viemäreitä, vesijohtoja, kaapelireittejä ja valaistusta.

– Asemanseudun ja Pielisjoen linnan välissä oleva Itäsilta on osa kaupungin vilkkainta infraa. Jos tästä viivästyksestä nyt jotain hyvää etsitään, kesän liikennettä eivät ainakaan tämän remonttikohteen järjestelyt hankaloita, toteaa Toivanen.