Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun lukioiden yhteishaun tulokset selvillä

Joensuun lukioiden yhteishaun tulokset selvillä

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun tulokset julkaistiin torstaina 13. kesäkuuta.

Yhteishaussa Joensuun lukioihin valittiin 523 uutta opiskelijaa. Ensisijaisia hakijoita lukiokoulutukseen oli 613, viime vuonna hakijoita oli 607. Joensuun lukioissa on aloituspaikkoja 544.

Joensuun lukioiden yleislinjoista suosituin oli Yhteiskoulun lukio, jonne alin hyväksytty lukuaineiden keskiarvo oli 8,31. Lyseon lukion yleislinjalle alin keskiarvo oli 8,17 ja Tulliportin normaalikoulun lukioon 7,75. Pyhäselän lukioon alin keskiarvo oli 6,67, ja sinne jäi lukiopaikkoja täyttämättä. Niitä voi tiedustella sähköpostitse Pyhäselän lukion rehtori Jenni Kerviseltä, jenni.kervinen@joensuu.fi.

Lukioiden erityislinjoille ja Itä-Suomen koulun lukioon oli muitakin valintakriteerejä kuin keskiarvo. Erityislinjojen pisteytys ei ole vertailukelpoinen edellä mainittujen keskiarvojen kanssa, paitsi Normaalikoulun lukion luma-linjan, jonne alin hyväksytty keskiarvo oli 9,25. Joensuun lukioiden erityislinjoja ovat IB-linja, urheilulinja sekä musiikin ja ilmaisun linja.

Yhteishaussa on mukana myös tutkintokoulukseen valmentava koulutus (TUVA), jota tarjoaa Joensuun Aikuislukio. TUVA-koulutus korvaa aiemman kymppiluokan ja LUVA (lukioon valmistava) -koulutuksen.

Toisen asteen koulutukseen valittujen opiskelijoiden tulee vahvistaa opiskelupaikkansa Opintopolku-palvelussa tai ottamalla yhteyttä oppilaitokseen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 27.6. Varasijat ovat voimassa 16.8. saakka, jonka jälkeen lukiot voivat täyttää mahdolliset vapaat opiskelupaikat oman harkintansa mukaisesti.

Oppilaita opiskelemassa tietokoneilla