Sisältöjulkaisija

angle-left Kansainvälisesti palkittu nuorisoteatteri Rankids esiintyy kahdella kielellä toukokuussa

Kansainvälisesti palkittu nuorisoteatteri Rankids esiintyy kahdella kielellä toukokuussa

Monikulttuurinen teatteriyhdistys Rankids esittää jo useita vuosia ohjelmistossa olleen, ajassa päivittyvän esityksensä Raja-aitoja eli Divisions kaksi kertaa toukokuussa.

Näytelmä on musiikillinen dokumenttiteatteriesitys, joka on niittänyt palkintoja ulkomaita myöden.

RanKids ry on monikulttuurinen teatteriyhdistys, joka on kasvanut merkittäväksi kohtaamispaikaksi yhdistäen kantasuomalaiset ja maahanmuuttajataustaiset nuoret teatterin parissa ja samalla rikkoen kulttuurien välisiä raja-aitoja.

Raja-aitoja eli Divisions on yhdistyksen musiikillinen dokumenttiteatteriesitys. Tyyliltään se episodinäytelmä, joka ei etene juonellisesti vaan mukana on joukko erilaisia kohtauksia.

– Haluamme esityksellä viestiä sitä, että tehdään tekoja ennakkoluulojen purkamisen eteen ihmisten ja ryhmien väliltä sen sijaan, että vahvistaisimme erilaisuutta ja negatiivisia asenteita. Näytelmän hienous piilee siinä, että se on hyvin muunneltavissa, ja tuo esille ajankohtaisia asioita, kertoo Maria Pikkarainen, kieli-ja kulttuuriryhmien opetuksen palvelupäällikkö Joensuun kaupungilta.

Näytelmälle useita kansainvälisiä palkintoja

RanKids ry edusti koko Suomea teatterifestivaaleilla Unkarissa viime vuonna.

Marraskuussa yhdistys voitti lisäksi erityismaininnoin kansainvälisen Culture Caravan -kilpailun teatterikategorian, johon produktiot eri maista osallistuivat esitystensä videotaltioinneilla.

Raja-aitoja on valittu myös tämän vuoden kesäkuussa Sapperlot-nuortenteatterifestivaalille Italiaan kahdeksan esiintyjän joukkoon.

– Haluamme olla mukana välittämässä viestiä ympäri Suomea ja koko maailmalle. Siksi haemme aktiivisesti mukaan erilaisille festareille ja kilpailuihin. Haluamme näyttää ajatuksiamme ja sanomaamme Divisions-näytelmässämme, kertoo RanKids ry:n puheenjohtaja Aino Pesonen.

– Meidän esityksemmehän ovat pyörineet jo useamman vuoden ajan. Vaikka sen olisi jo nähnyt aikaisemmin, kannattaa se silti tulla katsomaan. Tämän kevään kokonaisuus sisältää uusia kohtauksia ja on juonellisesti tiiviimpi turvapaikanhakijan tarinan ja läpi esityksen kulkevien tanssien ja fyysisten näyttämökuvien myötä. Tämä on aivan varmasti uusi ja erilainen kokemus, Pesonen mainitsee.

Raja-aitoja eli Divisions
Sirkkalan liikkumiskeskus, Sirkkalantie 12 B, 80200 Joensuu
pe 24.5. klo 18 (suomeksi)
ma 27.5. klo 18 (englanniksi)

Ikäsuositus: 12-vuotiaasta alkaen, sitä nuoremmat aikuisen seurassa.
Liput voi varata ennakkoon verkosta tai ostaa käteisellä ovelta. Ennakkovaraukset: https://linktr.ee/rankidsry
 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.