Matkailun edistäminen

Joensuun alueen matkailussa Joensuun kaupungin tehtävä on vastata kaupungin matkailustrategiasta sekä markkinoinnin ja viestinnän käytännön toteutuksesta. Tähän kuuluu esimerkiksi Joensuun tunnettuuden kasvattaminen matkailijoille, visitjoensuu.fi -sivuston ja somekanavien ylläpitäminen, matkailuesitteiden kustantaminen sekä Joensuun matkailuneuvonta.

Toinen kaupungin tärkeä tehtävä on vastata omalta osaltaan Joensuun vetovoimatekijöistä. Tähän kuuluvat esimerkiksi kaavoitus, keskustan elävänä pitäminen, liikenneyhteyksien edistäminen, luontoliikuntapaikkojen ja torin ylläpito.

Joensuussa matkailua edistävät myös VisitKarelia sekä Business Joensuu. Visit Karelian tehtävänä on edustaa Pohjois-Karjalan maakuntaa maailmalla ja Suomessa tavoitteenaan matkailijamäärien kasvattaminen. Business Joensuu taas tukee matkailualan yrityksiä Joensuussa niiden erilaisissa vaiheissa ja tarpeissa.


Matkailun kärjet

Joensuun strategiset matkailun kärjet on kiteytetty kolmeen kohtaan:

 1. Kaksi lomaa kerralla
  Joensuu on liikenteen solmukohta Pohjois-Karjalaan tullessa. Joensuusta löytyvät palvelut sekä luonto läheltä ja täältä pääsee helposti tunnettujen nähtävyyksien äärelle sekä ikonisiin kansallismaisemiin. Joensuussa saa kaksi lomaa kerralla: luonto- ja kaupunkiloman.
   
 2. Elävä keskusta
  Keskusta on kaupungin sydän. Joensuu on vilkas kaupunki, jonka joenrantaan ja torille ihmiset hakeutuvat ja jonka keskusta sykkii elämää. Joensuu on maakunnan keskus tapahtumissa, ravintolaelämässä ja ostosmahdollisuuksissa.
   
 3. Koe pohjoiskarjalaisuus
  Pohjoiskarjalaisuus on iloista, se on lämmintä, se on äkkiväärää, se on outoa, se on vieraanvaraista. Annetaan ihmisten kokea jotain sellaista, jota muualla ei voi kokea. Annetaan Joensuun tapahtua.

Visit Joensuu Instagramissa täällä sekä Facebookissa täällä.
 

Joensuun matkailutilastot

 

Joensuun matkailutilastot

Raporttia ladataan...
Lukuja voi tarkastella tarkemmin visitory dashboardissa >