Ajankohtaista, otsikko

Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Kuntalisä 2022

Työllistämisen kuntalisä helpottaa uuden henkilöstön palkkaamista

Kuntalisäpalkkio on haettavissa kahdessatoista Pohjois-Karjalan kunnassa

Työllistämisen kuntalisä on työnantajalle myönnettävä palkkio työpaikasta. Palkkiosumma voi olla jopa 2 800–4 800 euroa. Työllistämisen kuntalisä on käytössä Joensuussa, Liperissä, Outokumussa, Kontiolahdella, Ilomantsissa, Polvijärvellä, Rääkkylässä, Tohmajärvellä, Kiteellä, Lieksassa, Juuassa ja Heinävedellä. Palkkio on ollut yhteiskäytössä vuodesta 2018.

Palkkion käyttö on laajentunut erityisesti Joensuussa. Joensuu myönsi vuonna 2021 palkkioita reilusti yli puolella miljoonalla ja tämä avitti 254 henkilön palkkaamista. Palkkioista reilut 50 % myönnettiin alle 30-vuotioiden työllistämiseen. Kaikista työsuhteista neljäsosa oli heti toistaiseksi voimassa olevia työsuhteita.

Työnhakijoille kuntalisä on antanut rohkeutta jalkautua yrityksiin omatoimiseen työnhakuun. Kuntalisä on ollut valtti uuden työsuhteen solmimisessa. Ilahduttavia ovat myös yrittäjien palauteet kuntalisän käytöstä. Työnantajien kiitokset ovat koskeneet erityisesti töihin löydettyjä huipputyyppejä sekä kuntien tekemiä työntekijäesittelyjä, kertoo työllisyyskoordinaattori Sari Riikonen Joensuun kaupungilta.

Kaikissa kunnissa palkkio voidaan myöntää kunnan työllisyyspalveluissa asiakkaana olevan työttömän työnhakijan palkkaamiseen. Työsuhde voi olla määräaikainen tai vakituinen. Joensuussa, Liperissä ja Outokummussa töihin palkattavan henkilön työttömyysjakso voi olla lyhytkestoinen. Muissa kunnissa palkkio myönnetään pidempään työttömänä olleiden työllistämisestä. Työnantajiksi käyvät niin yritykset, järjestöt kuin yksityishenkilötkin.

Palkkiota maksetaan 350 euroa kokonaiselta työkuukaudelta. Työntekijän työajan tulee olla vähintään 18 tuntia viikossa. Palkkiota maksetaan enimmillään 2 100–2 800 euroa työssäoloehdon täyttävältä kuudelta tai kahdeksalta kuukaudelta.

Joensuu ja Liperi uudistivat omia kuntalisäpalkkioitaan

Joensuussa ja Liperissä on käytössä myös korotettu 600 euron palkkio työkuukaudelta. Palkkiota maksetaan enimmillään 3 600–4 800 euroa työssäoloehdon täyttävältä kuudelta tai kahdeksalta kuukaudelta. Korotettu kuntalisä myönnetään tänä vuonna alle 25-vuotiaan tai yli 55-vuotiaan palkkaamiseen. Työajan on oltava vähintään 32 tuntia viikossa. Lisäksi Joensuu maksaa korotettua palkkiota maahanmuuttajien työllistymisen tueksi. Uudistuksen sisältämä palkkion käyttötarkoituksen muutos paransi järjestöjen työllistämismahdollisuuksia.

Lisätietoja työllistämisen kuntalisästä

YHTEYSTIEDOT

Plaza Centrum
Kauppakatu 29

Avoinna: ma–to klo 9–16, pe klo 9–15
050 470 6553
luotsi@joensuu.fi

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute