Ajankohtaista, otsikko

Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Tiedote: Suo­sit­tu työl­lis­tä­mi­sen kun­ta­li­sä haet­ta­vis­sa taas Joen­suus­sa

Tiedote: Suo­sit­tu työl­lis­tä­mi­sen kun­ta­li­sä haet­ta­vis­sa taas Joen­suus­sa

Työllistämisen kuntalisän on työnantajalle työllistämisestä myönnettävä palkkio, enimmillään 4 800 euroa

Kuntalisä kohdentuu Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen työttömien asiakkaiden työllistymisen edistämiseen. Vuonna 2022 kuntalisää maksettiin 157 työsuhteen perusteella ja suosion vuoksi 380 000 euron määräraha loppui jo elokuussa. Lähes 25 prosenttia viime vuoden kuntalisäpäätöksistä tehtiin vakituisen työsuhteen perusteella.

Uusi vuosi tuo mukanaan uuden määrärahan, 380 000 euroa. Kuntalisän on taas haettavissa ja sitä myönnetään vuoden 2023 alussa alkaneisiin työsuhteisiin. Kuntalisä edellyttää vähintään neljän kuukauden määräaikaista tai toistaiseksi voimassa olevaa työsuhdetta.

Työnantaja voi käyttää kuntalisän esim. henkilöstökoulutukseen, työturvallisuuden tai työhyvinvoinnin edistämiseen tai työvaate- ja välinehankintoihin. Kuntalisää ei myönnetä palkkaan tai palkan sivukuluihin. 

Pienin kuntalisä 1 400 euroa myönnetään, kun työsuhde kestää vähintään neljä kuukautta 25 viikkotunnin työajalla. Enimmillään kuntalisä on 4 800 euroa, kun työn kesto on kahdeksan kuukautta ja työaika 32 tuntia viikossa. Kuntalisäajan keston määrittelee työssäoloehto, joka täyttyy palkkatuella olevissa työsuhteissa kahdeksan kuukauden ja muissa työsuhteissa kuuden kuukauden aikana. 

Ennen kuntalisän hakemista työnantajan voi yhdessä palkattavan työntekijän kanssa varmistaa Joensuun kaupungin työllisyyspalveluilta, että henkilö on kaupungin työllisyyspalvelujen asiakas. Työvoimaa etsivät yritykset voivat ottaa yhteyttä myös kaupungin Luotsi-palvelun yritysagentteihin, jotka esittelevät sopivia ehdokkaita avoimiin tehtäviin.

Lisätietoja ja työllistämisen kuntalisän sähköinen hakulomake löytyvät täältä.

Lisätiedot

YHTEYSTIEDOT

Plaza Centrum
Kauppakatu 29

Avoinna: ma–to klo 9–16, pe klo 9–15
050 470 6553
luotsi@joensuu.fi

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute