Blogi, sivun otsikko

Blogi

angle-left

Blogit

Joensuu paluumuuttajan silmin

Loistava työtarjous ja kaupunkielämä luonnon äärellä houkuttelivat viestintäpäällikön perheineen Joensuuhun

Suomenlinnan idyllinen ympäristö Helsingin edustalla vaihtui Joensuuhun. Mikä Joensuussa vetosi niin paljon, että viisihenkinen perhe vaihtoi maisemaa ja löysi itsensä Pohjois-Karjalasta, hankien keskeltä?

Haave ja suunnitelma Joensuuhun muuttamisesta oli kytenyt Suihko–Tikkasten perheessä jo kauan, noin 16 vuoden ajan. Laura Tikkasella oli seudulle siteitä ennestään, sillä täti asuu täällä ja hänen muusikkomiehensä on kotoisin Joensuusta ja appivanhemmatkin asuvat kauniissa Kiihtelysvaaran maaseutupitäjässä, joka liittyi Joensuuhun vuonna 2005. Haave oli päästä lähelle sukulaisia ja rakkaita paikkoja.

Työ ehti viedä Lauraa ja hänen puolisoaan välillä Lappeenrantaankin. Laura työskenteli siellä muun muassa LUT-yliopiston tiedottajana, muusikkomies työskentelee yhä Lappeenrannan kaupunginorkesterissa.

"Lappeenrantakin on viihtyisä karjalaiskaupunki. Siellä ilona oli suuri Saimaa, missä pääsimme purjehtimaan. Nyt edessä on tutustuminen Pyhäselän ja Pielisen vesistöihin. Venepaikka on jo varattu Linnunlahdelta", Laura paljastaa.

Muuton aika tuli, kun pohjoiskarjalainen Puhas Oy houkutteli Lauran viestintäpäällikökseen. Kun myös puolison työasiat järjestyivät, oli aika tarttua tilaisuuteen.

Luonto oikeasti lähellä

Kun lapsiperhe muuttaa uudelle paikkakunnalle, uudet koulu- ja opiskeluympäristöt jännittävät sekä vanhempia että lapsia. Lauran perheen kohdalla kaikki on kuitenkin alkanut hyvin ja opinahjot ovat sopivan kokoisia heille. Myös liikuntaharrastusten, muun muassa jalkapallon pariin, ovet ovat auenneet. Iso plussa Joensuussa onkin luonnon ja liikuntamahdollisuuksien läheisyys.

"En todellakaan ole mikään himohiihtäjä, mutta onhan se mainiota, että ladut lähtevät uuden kodin takapihalta", Laura iloitsee.

Yksi Lauran löydöistä on Kuhasalon virkistysalue Pyhäselän rannalla. Se on aivan keskustan tuntumassa. Juuri remontoidulla alueella on kolme kilometriä esteettömiä virkistysreittejä, tuli- ja levähdyspaikkoja sekä 30 kilometrin pituinen järvenselkä.

"Kuhasalon ulkoilualue on tosi viihtyisä. Vien sinne vanhoja eteläsuomalaisia työkavereitani retkeilemään. Botanian talvimaailmaan ja sen valaistuihin Stonehenge-lumiveistoksiin on myös tarkoitus tutustua", Laura suunnittelee.

Avantouinti tuli tutuksi Lauralle jo Suomenlinnassa. Onneksi Jääkarhujen avantosauna löytyy kivenheiton päästä keskustasta. Sitä on kehuttu Suomen parhaaksi – ja ainakin yhdeksi suosituimmista. Vilkkaimpina päivinä avannossa käy 700 henkeä, vuositasolla yli 150 000 pulahtajaa.

Immeiset ilona

Karjalanpiirakat, lanttukukko, mutta erityisesti ihmiset. Ne ovat Lauran mielestä parasta Joensuussa. Ja oikea, luotettava ja runsasluminen talvi sekä virkeä, monialainen yliopisto.

Vaikka kaupunki onkin entuudestaan melko tuttu, vielä se saattaa yllättää. Selfiet kävelykadun Kosiosuden kanssa on jo otettu. Kanavarannassa, Ilosaaren ja Pielisjoen linnan tienoilla eli aivan kaupungin keskustassa pulikoi city-saukkoja, jotka ovat vielä bongaamatta.

Tämän jutun haastattelupaikka löytyi Pyhäselän rannalta, hiihtoladulta ja kivenheiton päässä Lauran työpaikasta Tiedepuistolla. Aivan Ilosaarirockista tutun Laululavan vierestä. Siinä missä seisoimme, heinäkuussa rokkiyleisö hytkyy ja hymyilee Rentolavan reggaen tahdissa ja pulahtelee välillä uimaan.

Lauran vanhemmat asuvat Raumalla. Ehkäpä ainoa tytär perheineen on se vetovoimatekijä, joka saa heidätkin viel' muuttamaan Suomen poikki, Joen kaupunkiin.

Katso Laura Tikkasen haastattelu Luotsin YouTubesta

Teksti: Juha Forsblom Kuvat: Ari Tauslahti

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Tekemisen meininkiä Salpakadun Taitamossa!

Viime syksynä avattu Kiertämö on kierrätyskeskus, osana Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen...

Intohimosta Ammatiksi: Osa 1

Luotsi Joensuu streamasi YouTubessa livenä 23.2.2022 Intohimosta ammatti -webinaarin....

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute