Blogi, sivun otsikko

Blogi

angle-left

Blogit

Kohti parempaa ajanhallintaa

Vinkit tehokkaampaan arkeen.

Työelämä, opiskelu ja oman arjen hallinta vaativat kaikki yhtä asiaa: oman ajan hallintaa. Kun omaa ajankäyttöä osaa suunnitella etukäteen ja tietää mitä asioita on milloinkin saatava aikaan, tehostuu työskentely ja päivän aikana saa enemmän aikaan. Unwind -hankkeen parissa työskentelevä Laura Pitkänen Innoventumilta tarjoilee vinkit parempaan ajanhallintaan.

 

Psst! Kannattaa selata juttu loppuun asti – sieltä löytyy linkki Bluetooth-kuulokkeiden arvontaan!

 

Ota kokeiluun kolme vinkkiä, joiden avulla voit tehostaa omia päiviäsi:

 

1. Varaa aikaa kalenteriin!

 

Jos sinulla ei ole kalenteria, on korkea aika hankkia sellainen. Toisille toimii paremmin fyysinen paperikalenteri, toisille esimerkiksi puhelimesta löytyvä Google Calendar. Merkkaa kalenteriin paitsi tapaamiset, luennot ja muut menot, myös harrastukset, omaehtoisen työskentelyn ajat ja tehtävät kullekin päivälle. Kun päivän ohjelma löytyy kalenterista, muistaa varmasti tehdä kaiken ja kiireen tuntu hälvenee.

 

Jos sinulla on tapana myöhästellä, merkitse kalenteriin myös valmistautumiseen vaadittava aika, sekä siirtymät. Noudata kalenteriin varaamiasi aikatauluja ja lopeta työskentely tehtävän parissa silloin, kun sille varattu aika loppuu! Näin se tehtävä ei syö aikaa muilta puuhilta, ja toisaalta uudelleen aloittaminenkin on hauskempaa, kun viimeksi työskennellessä jäi into päälle.

 

2. Priorisoi

 

Kaikkea ei ole pakko tehdä juuri nyt, vaikka siltä välillä tuntuukin. Kokoa kaikki tehtävät listaksi paperille ja merkitse perään myös deadlinet, jos sellaisia on. Järjestele asiat kiireellisyysjärjestykseen. Varaa tehtäville aikaa kalenteriisi, niin ne tulevat myös tehdyiksi. Mieti kuitenkin myös, voiko tehtävän delegoida eteenpäin.

 

Jos listalle jää asioita, jotka eivät ole niin kiireisiä, etteivät ne pääse kalenterisi sivuille saakka, voi olla, ettei niitä oikeastaan tarvitse edes tehdä.

 

3. Lopeta ajoissa ja tee itsellesi muistiinpanoja

 

Tehtävään uudelleen tarttuminen on innostavampaa, kun edellisellä kerralla on lopettanut silloin, kun on suunnitellutkin – vaikka olisi miten hyvä flow. Kirjoita itsellesi muistiin, mitä olit suunnitellut tekeväsi seuraavaksi. Kun olet kirjoittanut itsellesi vähän suuntaviivoja seuraavaa kertaa varten, on työskentelyn aloittaminenkin tehokkaampaa!

Laura Pitkänen opastaa Satu Malista ajanhallinnan työkalujen käytöstä Luotsissa järjestetyssä Unwind -workshopissa.

Mikä UNWIND? 

"Stressinhallintaa, uranhallintataitoja ja omien taitojen kehittämistä"

 

Unwind -projekti on luonut nuorille suunnattuja videoita, joita katsomalla jokainen voi omaan tahtiinsa opiskella työelämässä vaadittavia taitoja. Videoita on luotu yhteensä 36 kolmesta eri kategoriasta: uranhallinta, taitojen kehittäminen ja stressinhallinta.
Ohjaajille Unwind -projektin sivuilta löytyy koulutusmateriaalia sekä vinkkejä videoiden hyödyntämiseen omassa työssään.

Käy rekisteröitymässä sivulle ja katso 30.3. mennessä vähintään kolme videota, ja osallistut Marshall Major III Bluetooth-kuulokkeiden arvontaan!
 

Tutustu videoihin ja osallistu arvontaan: www.unwind.work
Kilpailun säännöt: https://www.unwind.work/fi/oppimisymparisto/osallistujien-palkitseminen/

 

Unwind  on Erasmus+ -rahoitusohjelman rahoittama projekti, jonka suomalaisena partnerina toimii Innoventum oy.

Teksti: Laura Pitkänen

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Puhtaasti asenteella: “Luotin siihen, millainen ihminen olen”

Reetalle Luotsi merkitsi tukipilaria elämän käännekohdassa, jossa työttömyys ei ollut...

Jean-Paul suunnittelee joensuulaisia ilmalaivoja – ”työni päätavoite on toimiva tuote”

”Tiedämme sinun olevan yksi miljoonasta, mutta niin on tämä mahdollisuuskin” – näin...

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute