Blogi, sivun otsikko

Blogi

angle-left

Blogit

Online- osaajavalmennus lähtölaukauksena uudenlaiselle rekrytointikonseptille

Luotsin yritysagentit järjestivät syksyllä yhdessä kolmen yrityksen kanssa Sinustako Online-osaaja? -täsmävalmennuksen. Neljän päivän pituisessa valmennuksessa käytiin läpi puhelimitse, verkossa ja chatin kautta tapahtuvassa asiakaspalvelussa tarvittavia taitoja. Tarkoituksena oli sparrata alan työtehtävistä kiinnostuneita tekijöitä ja tarjota työllistymismahdollisuuksia valmennukseen osallistuvissa yrityksissä. Kiinnostuksen määrä valmennusta kohtaan yllätti positiivisesti.

Työnantajanäkökulmaa valmennukseen toivat OP-ryhmän henkilöstökumppani Tribedo, myynnin ja monikanavaisen asiakaspalvelun yritys Call Waves, sekä Terveystalon asiakaspalvelukeskuksen tiimi. Valmennuksessa keskityttiin käytännönläheisesti ja työnantajalähtöisesti niiden ominaisuuksien esiin nostamiseen ja taitojen hiomiseen, joita asiakaspalvelu- ja myyntityössä erityisesti tarvitaan. Lisäksi yritysten edustajat kertoivat, mitä työ käytännössä pitää sisällään. Näin työnkuvaa tuotiin esiin konkreettisemmin, ja samalla saatiin tuuletettua vanhentuneita mielikuvia esimerkiksi puhelinmyyntityötä kohtaan. Sekä yritykset että valmennettavat olivat valmennuksessa mukana avoimin mielin ja moniin mieltä askarruttaviin asioihin voitiin paneutua porukalla.

Valmennukseen osallistunut Luotsin asiakas Taina Jako kertoo, että päätti osallistua valmennukseen, koska halusi käyttää kaiken avun työllistymiseen mitä Luotsi tarjoaa.

” Parasta valmennuksessa oli kohdata mahdolliset työnantajat esittelemässä yrityksiään. Jo valmennuksen aikana kävin jokaisen työnantajan pienhaastattelussa, vaikka heillä ei siinä vaiheessa ollut varsinaisia työpaikkoja tarjolla. Kuitenkin pian valmennuksen jälkeen kahdesta yrityksestä otettiin yhteyttä, ja kävin uudelleen haastatteluissa. Toiseen näistä yrityksistä myös työllistyin. ” Taina kertaa matkaansa valmennuksesta uuteen työhön.

Valmentajat saivat myös hyvää palautetta siitä, että yhdessä yritysten kanssa järjestetty valmennus avasi uudella tavalla työn luonnetta ja lisäsi kiinnostusta sekä asiakaspalvelutyötä, että myyntityötä kohtaan.

”Mielikuvani online-asiakaspalvelusta on reilun kymmenen vuoden takaa ja täytyy sanoa, että todellisuus on jo muuttunut niistä ajoista runsaasti parempaan päin!” toteaa Taina. Hän aloitti joulukuussa Callwavesin asiakaspalvelu- ja myyntityössä. Uuteen työhön siirtyminen sisältää paljon perehtymistä ja muutoksia, ja vaatii joskus yllättäviäkin ratkaisuja;

”Yhden päivän kävin Varkaudessa saamassa perehdytystä laitteistoon, jonka toin sitten mukanani Joensuuhun. Sen jälkeen perehdytys on toiminut Teamsin välityksellä, aineistoa lukemalla ja tallenteita kuuntelemalla. Olen rakentanut väliaikaisen työpisteen kotiini lipastosta, vaatekaapin ovesta ja keittiöjakkarasta. Kaapin ovea kaipaan jo oikeaan paikkaansa, mutta se toimii nyt oikein hyvin myös työpöytänä.” Taina nauraa.

Kotoa käsin tehtävä työskentely on monella haaveena, mutta Taina muistuttaa myös sen vaativuudesta:

”Etätyö toimii minulla oikein hyvin, mutta se vaatii itsekuria ja suurempaa tarkkuutta ajankäytön kanssa. On etätyössä myös yksi haittapuoli; arkiliikunta vähenee, kun työmatkaa ei olekaan enää. Ei silti pidä aliarvioida aikaa mikä kuluu matkalla aamupalapöydästä työpisteelle!”

Tainan lisäksi neljä muuta valmennukseen osallistunutta henkilöä on jo työllistynyt valmennuksen yhteistyöyrityksiin. Tarkoitus on jatkaa osaajavalmennus- rekrytointikonseptin kehittämistä, jotta myös muiden toimialojen yritykset voisivat esitellä työtehtäviään ja kohdata potentiaalisia työntekijöitä räätälöidyn konseptin kautta. Työnhakijoiden ja työnantajien kohtaannon edistämiseksi pyritään keksimään tapoja, jotka palvelevat kumpaakin osapuolta ja tarjoavat uutta näkökulmaa rekrytointiprosesseihin. Osaajavalmennus voi olla yksi tällainen polku työelämään. 

Kirjoittaja Luotsin yritysagentti Maikki Miettinen oli mukana toteuttamassa ensimmäistä Online-osaaja valmennusta.

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

SOMA-koti: Hyvä kiertää Jokikadulla

Mitä tehdä, kun on muuttanut tyhjään kotiin, eikä ole varaa hankkia huonekaluja ja muita kodin...

Hyppy opettajaopinnoista teollisuuden maailmaan

Työ teollisuuden allalla Thermo Fisher Scientificilla ei ollut opettajaksi aikoneen Tuure...

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute