Blogi, sivun otsikko

Blogi

angle-left

Blogit

Yrittäjätarina: Ravintola Express

Luotsin avulla yli koronakuoppien

Noljakan ostoskeskuksesta, K-Marketin kupeesta löytyy Ravintola Expressin. Äkkinäinen luokittelisi sen pitsa- ja kebab-paikaksi. Tarkempi tutustuminen A la Carte-valikoimaan kertoo, että tarjolla on niiden lisäksi runsaasti annoksia kalasta kanaan, burgereita, pastaa ja salaatteja.

Ravintolaa pyörittää Hasim Keles, Turkissa syntynyt energinen nuori mies. Hasimin yrittäjäura alkoi Hammaslahdessa, jonne hän saapui veljensä Yusufin perässä. Yusuf oli muuttanut Helsingistä Pohjois-Karjalaan työn perässä ja perusti Hammaslahteen ravintolan reilu 10 vuotta sitten. Kun Yusuf avasi uuden paikan Juuassa ja myöhemmin Joensuussa, Hammaslahden yritystoiminta jäi Hasimin vastuulle.

Hasim haluaa nostaa esille yhden ihmisen aivan yrittäjäpolkunsa alustanimittäin kirjanpitäjänsä.

"Hän auttoi aivan kaikessa, lainasi jopa autoaan tiukan paikan tullen. Kai hän ajatteli, että kun tuo on niin ahkera että kyllä se onnistuu, kun silloin tällöin autetaan" Hasim muistelee edelleen suurella kiitollisuudella. Yhteistyö tuon saman kirjanpitäjän kanssa jatkuu edelleen, totta kai.

Duuniagentti Marja auttanut joka käänteessä

Noljakan Express-ravintola avautui kolmisen vuotta sitten. Auttavaa ihmistä on tarvittu täälläkin, varsinkin kun korona moukaroi ravintolamaailmaa keväästä lähtien. Avuksi löytyi onneksi Luotsi, joka yhdistää yrityksiä ja työnhakijoita uudella tavalla.  

Luotsin yritysagentti Marja Suokas-Korhosta Hasim kiittelee moneen kertaan. Marja on catering-alan kokenut ammattilainen, joka tuntee ravintolamaailman haasteet, vaatimukset ja osaajat. Erityisen arvokasta Marjan tuki on ollut korona-aikaan.

"Korona toi suurta epävarmuutta ravintoloille. Siksi työntekijän palkkaaminen on erityisen suuri riski. Marja antoi luottamusta ja rauhallisuutta haasteiden keskellä. Ja hän todella paneutui meidän haasteisiimme, oli usein yhteydessä, auttoi tukien hakemisessa ja aivan kaikessa" Hasim iloitsee.

Ravintola Express vastasi koronahaasteeseen laajentamalla palvelujaan. Erityisesti panostettiin ruokalähetteihin eli ruoan toimittamiseen koteihin ja työpaikoille.

"Kun Marja ensimmäisen kerran soitti, hän kyseli tarkasti, millaisia työntekijöitä tarvitsemme. Luotsin työtä hakevista asiakkaista duuniagentit valikoivat ehdokkaita. Aika pian saimme palkattua kaksi ruokalähettiä."

Luotsin ja Marjan avulla Ravintola Express on palkannut jo kolme työntekijää. Viimeisin rekrytointi on Tepi, joka aloitti marraskuun alussa. Ruokalähettikeikalle kiirehtiessään tämä aina hymyilevä mies huikkaa, että hyvin on mennyt tähän asti.

"Luotsi löysi meille Tepin. Marja tiesi, että Tepillä oli edellinen työ loppumassa ja tarjosi meitä toisillemme" kertaa Hasim tyytyväisenä ja jatkaa, että Ravintola Express on käyttänyt myös TE-palveluja työntekijöitä hakiessaan.

Hyvät tekijät, vähemmän stressiä

Osaavia työntekijöitä Ravintola Expressin yrittäjä pitää erityisen arvokkaina. Ne ovat tärkeitä myös yrittäjän oman jaksamisen kannalta.

"Yhtenä vuonna pidin vain neljä vapaapäivää, kaksi juhannuksena ja kaksi jouluna. Hyvän henkilökunnan avulla arkinen toiminta rullaa paremmin ja itselläni vastuun aiheuttama paine helpottaa" Hasim toivoo ja haaveilee loman pitämisestä.

Esimerkkinä työn vaativuudesta Hasim mainitsee ruokalähettiläät. Ei se ihan niin helppoa olekaan, kuin kuvittelisi. Että vain ajellaan.

"Välillä on kova kiire, asiakkaat odottavat saavansa ruoan nopeasti ja Noljakasta on hieman matkaakin esimerkiksi Rantakylään ja Niinivaaralle. Jos ei tunne kaupunkia tarkemmin, MAPS saattaa ohjata osoitteeseen vaikeaa reittiä. Ja monessa osoitteessa numerokylttejä ei ole näkösällä tai pimeässä ei niitä huomaa", mainitsee Hasim joka tuntee Joensuun vähintään yhtä hyvin kuin useimmat taksikuskit.

Sinustako yrittäjä? Ravintoloitsija-Hasimin vinkit:

  • Kehitä yritystä jatkuvasti, vaikka arkinen työ viekin aikaa.

  • Hanki sopivia työntekijöitä, kysy apua Luotsilta.

  • Vapaa-ajan löytäminen on tärkeää, vaikka se voi olla vaikeaa. Kun on hyvät työntekijät, yrittäjäkin uskaltaa pitää vapaata.

Teksti: Juha Forsblom Kuvat: Mika Salmi

 

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Ihan säkällä: Yrittäjä löysi tiensä Luotsiin kahvilareissulla

Kun vaatemyynnin ja verkkokaupan pyörittämiseen tarvittiin lisää työntekijöitä, yrittäjä Antti...

Maahanmuuttajayrittäjänä Pohjois-Karjalassa – tarinoita itsensä työllistämisestä

Maahanmuuttajataustaisia yritystarinoita ja tietoiskuja englanninkielisestä...

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute