Blogi, sivun otsikko

Blogi

angle-left

Blogs

Alsiva Oy – työllistämme asennetta!

Joensuu-päivänä Luotsi-palkinnon saanut: Alsiva Oy

— Meillä on työnkuvia, joissa tarvitaan paljon osaamista ja pohjakoulutusta, mutta myös paljon tuotannon töitä, jossa tekevä asenne ja tarkkuus ratkaisee. Osaava henkilöstömme kouluttaa uudet työkaverimme. Olemme olleet oikein tyytyväisiä tänä vuonna aloittaneisiin uusiin ukrainalaisiin tekijöihin. Kaikki on järjestynyt oikeastaan yllättävän helposti, kertoo HR- asiantuntija Mari Räty.

Alkuun useamman kohdalla on päästy duuniagentti Ekaterina Väänäsen avustuksella, joka pystyy tulkkaamaan ja auttamaan CV:n teossa, jotta meillä taas tiedetään, millaiset työt voisivat hakijalle sopia.

— Ekaterina on aarre, jolle voi aina soittaa ja asiat selviävät usein nopeasti, jatkaa Räty.

Andrii Yarmolenko ja Jukka Simanainen

Andrii Yarmolenko aloitti kesällä työt Alsivan tuotannon työtehtävissä.

— Palkat ovat täällä paremmat kuin Ukrainassa, varsinkin kun palkkaan lisätään vielä tulospalkkiot. Olen viihtynyt täällä oikein hyvin. Aluksi olin tiimissä, jossa oli täällä vuosia asuneita venäläisiä. Sain heiltä hyvää lisäperehdytystä venäjän kielellä, jota lähes kaikki ukrainalaiset puhuvat myös sujuvasti.

Nyt Andrii pääsee omalla kotikielellä neuvomaan seuraavaa eli vasta taloon tullutta Artem Chudakia

Artem Chudak


— Kyllä sillä on suuri merkitys paitsi kieleen myös koko työyhteisön ilmapiiriin, kun kokeneet tekijät ovat uusien apuna. Tiimeissä syntyy tulosta ja viihtyvyys paranee.

Kimppakyydit on toinen yhdistävä tekijä

– kolmivuorotyöhön ei aina pääse julkisilla. Hyvin kyydit järjestyivät myös Andriille, lähes naapurista. Tietysti muuttelemme työvuorojakin hieman sen mukaan, että kimppakyydit onnistuvat, kertoo Alsivan työnjohtaja Jukka Simanainen

 

Alsiva Oy on merkittävä alumiini- ja sinkkipainevalujen sopimusvalmistaja Suomessa. Valmistettuja painevalutuotteita käytetään niin sähkötekniikka-, elektroniikka-, sairaalatarvike-, kuin konepajateollisuudessa.

Alsiva Oy on osa Ouneva Groupia. Kotimainen perheomisteinen yritysryhmä on toiminut 50 vuoden ajan ja yhtiöiden palveluksessa työskentelee yli 700 ammattilaista. Ouneva Group toimii Suomessa ja Virossa. Yritysryhmään kuuluvat Alsiva Oy:n lisäksi Ase Utra Oy, Eswire Oü, Electro-Hill Oü, Jotwire Oy, Ouneva Oy, Top Speed Oy ja Valukumpu Oy.

Tänä vuonna Luotsi-palkinto myönnettiin työnantajille, jotka ovat rohkeasti työllistäneet kansainvälisiä osaajia. Palkinnon saivat myös:

Lue uutinen palkituista TÄÄLTÄ.

Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen Luotsista maksutonta apua työllistämisen haasteisiin myös työnantajille. Lue lisää TÄÄLTÄ.


Teksti: Riitta Nyberg
Kuvat: Ari Tauslahti

0 Comments

More Blog Entries

Työvoimapulaa taklaamassa, kansainvälisin käsiparein

Mistä löydetään tekijät? Työvoiman saatavuuden odotetaan muodostuvan monen yrityksen...

Yrittäjätarina: Paikalleen

Monelle meistä on varmasti tuttu tilanne, jossa kaikki kodin tavarat eivät aina tahdo löytää...

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute