Ajankohtaista, otsikko

Ajankohtaista

Innehållspresentatör

angle-left Luotsi jatkaa Joensuun työllisyyspalvelujen palvelupisteenä myös tulevaisuudessa

Luotsi jatkaa Joensuun työllisyyspalvelujen palvelupisteenä myös tulevaisuudessa

Luotsin palvelupisteen toiminta jatkuu, vaikka ESR-rahoitus päättyy.

Luotsi-hankkeen ESR-rahoitus päättyy vuoden lopussa, mutta Luotsi jatkaa toimintaansa Joensuun työllisyyspalvelujen palvelupisteenä myös tulevaisuudessa. Jatkossa toimintaa rahoittaa Joensuun kaupunki. Vuodesta 2019 työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamispaikkana toimivalta palvelupisteeltä kaupunkilaisten on mahdollista saada maksutonta ja yksilöllistä neuvontaa työllistymisensä tueksi.

Jatkossa uusia asiakkaita kuitenkin pyydetään ottamaan yhteyttä duuniagenttien sijaan suoraan Luotsin palvelupisteen tai verkkosivujen asioinnin kautta. EU-rahoituksen loppumisen myötä Luotsin henkilöresurssit siis vähenevät nykyisestä, mutta asiakkaiden yksilölliset palvelut pyritään jatkossakin järjestämään yhteistyössä palveluverkoston kanssa 

Luotsin tavoitteena on edistää kaupungin työllisyyttä. Luotsi auttaa työtä etsiviä työnhakuun, koulutukseen, yrittäjyyteen tai uravalintaan liittyvissä asioissa. Myös työnantajat saavat yksilöllisiä palveluja esimerkiksi rekrytointiin tai palkkauksen liittyen. 
 

Neljä vuotta on vierähtänyt vauhdilla ja paljon on tässä ajassa ehtinyt tapahtua. Haluamme jatkossakin auttaa joensuulaisia työnhakijoita ja työnantajia kynnyksettömästi. Se minkä verran ja mitä palveluita tarjotaan ensi vuonna julkaistaan kaupungin päätöksenteon jälkeen loppuvuodesta, kertoo Joensuun kaupungin työllisyyspäällikkö Riikka Vartiainen.  


Luotsi ja Topakka -hankkeet ovat Joensuun kaupungin työllisyyspalveluiden hallinnoimia ja Euroopan Sosiaalirahaston rahoittamia hankkeita 1.6.2019–31.12.2023. Luotsi – monialainen palvelualusta kaikenikäisille -hanke sai kahdeksan miljoonaa euroa ESR-tukea. Topakka sai 1,566 miljoonan euron ESR-rahoituksen. Topakan yhteishankkeessa ovat Joensuun kaupungin lisäksi mukana Kitee, Liperi, Outokumpu ja Tohmajärvi.   

 

Katso myös

Innehållspresentatör

Plaza Centrum
Kauppakatu 29

Avoinna: ma–to klo 9–16, pe klo 9–15
050 470 6553
luotsi@joensuu.fi

Kartta Kauppakatu

Kauppakatu 29, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute