Hiilineutraali Joensuu 2025

Joensuun kaupungin tavoite on olla hiilineutraali vuonna 2025. Tavoite on Suomen kuntien ja kaupunkien kunnianhimoisimpia. Tavoitteeseen pääsemiseen tarvitaan ilmastotekoja myös kuntalaisilta ja yrityksiltä.

Climate Joensuu

Climate Joensuu

Climate Joensuu -sivusto kokoaa yhteen Joensuussa tehdyt ilmastoteot ja -tiedot.

Sivustolla kerrotaan teoista, joita kaupunki, yritykset, järjestöt ja asukkaat ovat tehneet ilmaston hyväksi. Sivustolla esitellään myös yrityksille ja yhteisöille tarkoitettua Ilmastokumppanuusverkostoa sekä Joensuun kaupungin tämänhetkistä ilmastotyön tilannetta. Lisäksi sivustolle on koottu runsaasti vinkkejä miten asukkaat voivat ottaa ilmaston huomioon arjessaan.

Climate Joensuu

Joensuun ilmastovahti

Joensuun ilmastovahti

Ilmastovahti seuraa Joensuun kaupungin ilmastotavoitteiden edistymistä. Ilmastovahdin kautta kuka tahansa voi tarkastella kaupungin ilmastotoimenpiteitä, sekä seurata miten Joensuun hiilineutraaliustavoitteen saavuttaminen vuoteen 2025 mennessä etenee.

Ilmastokumppanuus

Ilmastokumppanuus

Joensuun seudun ilmastokumppanuus on yrityksille ja yhteisöille tarkoitettu ilmastotyön verkosto. Ilmastokumppaniksi pääsee allekirjoittamalla ilmastositoumuksen. Lue lisää ja tule mukaan:

Joensuun ilmastotyö

Joensuun ilmastotyö

Ilmastotyötä on tehty Joensuussa jo pitkään Kuntaliiton ilmastokampanjan sekä seudullisen ilmastostrategian avulla. Joensuu on liittynyt kuntien energiatehokkuussopimukseen (KETS) aikavälille 2017–2025. Joensuu on mukana myös HINKU (Kohti hiilineutraalia kuntaa) ja FISU (Resurssiviisaat kunnat) -verkostoissa, sekä eurooppalaisessa Covenant of Mayors -verkostossa. Joensuun kaupungin ilmastotyötä viitoittaa ilmasto-ohjelma.

Joensuun kaupungin ilmasto-ohjelma

Hiilineutraali Joensuu 2025 esite

Carbon neutral Joensuu brochure

Hiilineutraali Joensuu 2025

CO2-raportti

Joensuun kasvihuonekaasupäästöjä seurataan CO2-raportin avulla. Palvelussa voi seurata kasvihuonekaasupäästöjen tilannetta viikottain.

 

YHTEYSTIEDOT

Hiilineutraali Joensuu 2025 kartta

Koskikatu 7 A, Joensuu
3. kerros

Sivu arviointi ja palaute