Palvelut yrityksille

Joensuun kaupunki tarjoaa monipuolisia palveluja aloittaville ja jo toimiville yrityksille. Kaupunki pyrkii helpottamaan yritysten arkea yritystonteilla, monilla erilaisilla yrityspalveluilla sekä houkuttelemalla alueelle uusia osaajia.

Aloittavalle yritykselle

Business Joensuun maksuton aloittavan yrittäjän palvelu on tarkoitettu jokaiselle yrittäjyyttä ja yrityksen perustamista pohtivalle. Yrittäjyyden ohjauksen ohella yritysneuvojat arvioivat yrityksen liikeideaa ja sen mahdollisia riskejä, liiketoiminnan kannattavuutta sekä rahoitusmahdollisuuksia. Business Joensuun tapahtumat tarjoavat tilaisuuksia verkostoitua toisten yrittäjien kanssa.

Lue lisää: businessjoensuu.fi/aloittavalle-yrittajalle

Varaa tapaaminen aloittavan yrittäjän neuvontaan
 

Yrityspörssi on omistajanvaihdoksiin keskittyvä markkinapaikka, joka tuo yhteen jatkajaa hakevat yritykset ja toimivaa yritystä etsivät ostajat.

Lue lisää: yritysporssi.businessjoensuu.fi
 

Start Me Up -liikeideakilpailussa etsitään vuosittain parhaita tulevaisuuden liikeideoita. Idea voi olla uusi tuote- tai palvelukonsepti, toimintamalli, innovatiivinen ratkaisu tai teknologia uuden liiketoiminnan aloittamiseksi tai nykyisen kasvattamiseksi. Pääpalkinto koostuu rahasta, sijoituksista sekä monipuolisista asiantuntijapalveluista uuden liikeidean jalostamiseen ja kehittämiseen.

Lue lisää: businessjoensuu.fi/startmeup

 

Joensuun kaupungin maksuttomat etätyöpisteet  sijaitsevat Tiedepuiston coworking-tilassa sekä Kiihtelysvaaran, Pyhäselän ja Tuupovaaran palvelupisteillä.

Lisätiedot ja varaukset varauskalenterista


Business Joensuun auttaa kartoittamaan sopivat rahoituslähteet ja tukee rahoitushakemuksen valmistelussa ja rahoituksen hakemisessa.

Lue lisää: businessjoensuu.fi/palvelut/rahoitus-ja-investoinnit

 

Kasvavalle yritykselle

Business Joensuu tarjoaa yrityksille esimerkiksi erilaisia valmennuksia kasvuun, yritystoiminnan kehittämiseen, johtamiseen ja kansainvälistymiseen sekä tukea rekrytointiin ja yrityksen kansainvälistymiseen.  Tarjolla on myös rahoitusneuvontaa ja tukea digiosaamiseen.

Lue lisää: businessjoensuu.fi/kasvavalle-yritykselle
 

Luotsi on Joensuun kaupungin työllisyyspalveluiden palvelupiste työnhakijoille ja työnantajille. Luotsi tarjoaa yrityksille apua rekrytointiin ja tietoa palkkaamisen rahoitusmahdollisuuksista. Luotsi järjestää säännöllisesti rekrytointitapahtumia, joissa työnantajat voivat esittäytyä ja pitää pikatyöhaastatteluja. Lisäksi Luotsin duuniagentit etsivät sopivat osaajat työnantajien tarpeisiin.

Lue lisää: luotsijoensuu.fi/tyonantajalle

 

Business Joensuun henkilöstö- ja osaamispalvelut auttaa kaikissa henkilöstöön, rekrytointeihin, henkilöstön osaamiseen ja työnantajana toimimiseen liittyvissä asioissa. 

Lue lisää: businessjoensuu.fi/palvelut/henkilosto-ja-osaamispalvelut

 

International House Joensuu auttaa oleskelupiin liittyvissä asioissa sekä tukee ulkomailta saapuvien työntekijöiden asettautumisessa Suomeen ja Joensuuhun.

Lue lisää: internationaljoensuu.fi/palvelut-tyonantajille

 

Joensuun kaupungin maksuttomat etätyöpisteet  sijaitsevat Tiedepuiston coworking-tilassa sekä Kiihtelysvaaran, Pyhäselän ja Tuupovaaran palvelupisteillä.

Lisätiedot ja varaukset varauskalenterista

 

Työllistämisen tuet

Työllistämisen kuntalisä on palkkio Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen asiakkaana olevan työttömän henkilön työllistämisestä. Työnantaja voi käyttää palkkion esimerkiksi henkilöstökoulutukseen, työturvallisuuden tai työhyvinvoinnin edistämiseen tai työvaate- ja välinehankintoihin. Palkkiota ei myönnetä palkkaan tai palkan sivukuluihin.

Lue lisää: joensuu.fi/tyollistamisen-kuntalisa

 

Kesätyötukea maksetaan yrityksille, yhdistyksille ja kotitalouksille joensuulaisen nuoren työllistämisestä kesäksi. Lisäksi Joensuun kaupunki tukee nuorten omaa yritystoimintaa.

Lue lisää: joensuu.fi/kesatyopaikkatuet

 

Investoi ja sijoitu alueelle

Business Joensuu tarjoaa laajat palvelut yritystoiminnan kaikkiin vaiheisiin aina sujuvasta sijoittumisesta kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Lue lisää: businessjoensuu.fi/investoi-ja-sijoitu-alueelle

 

Toimitilat ja tontit

Business Joensuun tilahausta löytyy Pohjois-Karjalan myytävät ja vuokrattavat liiketilat, toimistot, teollisuustilat, kokoustilat sekä tontit.

Lue lisää: tilahaku.businessjoensuu.fi/
 

Joensuun yrityskiinteistöt rakennuttaa ja vuokraa yritysten tarpeita vastaavia yrityskiinteistöjä. Vuokratut toimitilat vaihtelevat pienistä toimistoista aina suuriin tehdashalleihin.

Lue lisää: joensuunyrityskiinteistot.fi

 

Joensuun Tiedepuisto vuokraa toimitiloja ja kokoushuoneita. Tiedepuistosta löytyy myös modernit coworking-työtilat sekä ravintola ja catering-palvelut. Sijainti keskustan tuntumassa Mehtimäen urheilualueen vieressä.

Lue lisää: tiedepuisto.fi
 

Joensuun yritysalueet ja -tontit sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella ja tarjoavat erinomaiset kuljetusmahdollisuudet rautatie-, maantie- ja vesireiteillä. Yritysalueet ovat profiloituneet yritystoiminnan mukaan aina teollisuudesta kauppaan ja palveluihin. Yritystontteja on tarjolla sekä eri puolilla kantakaupunkia että maaseututaajamissa. Valmiiden tonttien lisäksi yritysalueilla on laajoja korttelialueita, joiden tontit voidaan räätälöidä tarpeen mukaan.

Tutustu yritysalueisiin ja tontteihin: joensuu.fi/yritystontit

 

 

Kansainvälistyminen

Business Joensuu tarjoaa tukea kansainvälistä kasvua tavoitteleville yrityksille. Lue lisää: businessjoensuu.fi/kansainvalistyminen

Team Finland kokoaa yhteen kaikki valtiorahoitteiset kansainvälistymispalvelut aina neuvonnasta rahoitukseen. Lue lisää: team-finland.fi

Pohjois-Karjalan kauppakamari: pohjoiskarjalankauppakamari.fi
 

Joensuussa metsäbiotalous- ja fotoniikka-aloilla kansainvälistymistä edistetään Innokaupunki-projektisarjalla, jotka jatkuvat näillä näkymin vuoden 2028 loppuun. Lue lisää: joensuu.fi/innokaupunki

Lisäksi Business Joensuu käynnistää 2024 aikana elintarvikkeiden vientihankkeen sekä Luonnonvarakeskus Japaniin ja Etelä-Koreaan suuntautuvan biotalouden projektin.

 

Kestävän yritystoiminnan edistäminen

Joensuun kaupungin ilmastokumppanuusverkosto tarjoaa jäsenilleen maksutta työkaluja ja tietoa vähähiilisen toiminnan ja päästöjen vähentämisen tueksi.

Kumppanuudesta hyötyvät yritykset ja yhteisöt, jotka haluavat kehittää toimintansa ympäristöystävällisyyttä, suunnitelmallisesti pienentää ilmastopäästöjään sekä kehittää omia ilmastoystävällisiä ratkaisuja asiakkailleen.

Ilmastokumppaniksi voi ryhtyä allekirjoittamalla ilmastositoumuksen kaupungin kanssa. Ilmastositoumus on vapaaehtoinen sopimus, jossa yritys sitoutuu muuttamaan toimintaansa ilmastoystävällisemmäksi itse valitsemillaan toimenpiteillä.

Lue lisää ja liity ilmastokumppaniksi: climatejoensuu.fi/ilmastokumppanuus

 

 

Hankintaneuvonta

Pohjois-Karjalan hankintatoimi vastaa julkisten hankintojen kilpailutuksesta alueellaan. Hankintatoimi myös opastaa yrityksiä tarjousten jättämisessä.

Hankintatoimen verkkosivuilta voit ladata oppaan tarjousten jättämisestä ja näet tiedot tulevista ja avoinna olevista tarjouspyynnöistä: joensuu.fi/tietoa-tarjoajalle

Myös Business Joensuun tarjoaa yrityksille hankintaneuvontaa: businessjoensuu.fi/palvelut/julkiset-kilpailutukset-ja-hankintaneuvonta

 

 

YHTEYSTIEDOT

Business Joensuun ja Joensuun kaupungin Business-päivystys
puh. 010 419 8011
arkisin klo 9–17

Seppo Tossavainen

Elinkeino- ja kansainvälisten asioiden päällikkö
 040 343 3377
seppo.tossavainen@joensuu.fi

Sivu arviointi ja palaute